Mått

Sedan den 8 september då jag började försöka gå ner i vikt har inget hänt på vågen, absolut ingenting! Men enligt måttbandet har jag minskat 2 cm i midjan, 2 cm över den tjockaste delen av magen och 0,5 cm på höfterna. Detta kanske inte är så väldigt mycket men jag är glad att det har hänt någonting :) Och det har faktiskt inte ens gått en månad ännu. I helgen ska jag som sagt hämta mina gymnastikskor och då börjar träningen igen!

Gäller att inte ge sig utan kämpa på! Denna gången ska jag lyckas :)

Träning

Har inte tränat på snart 2 veckor! Glömde mina gymnastikskor hos Veronica och Tomas när jag var nere och tömde min lägenhet och utan dem har  jag varken kunnat cykla ( inga andra skor passar och det funkar inte så bra utan) eller gå. Jag har inga andra bra skor att gå i så det har inte blivit några längre eller ansträngande promenader. Med vanliga skor får jag så ont i mina hälsenor, tydligen har inte min hälseneinflammation läkt utan det känns varje gång jag springer eller går en längre sträcka med skor som inte är anpassade till det. Ja jag vet, jag borde ha bättre skor än de jag har men när det gäller skor har jag svårt för att låta bekvämligehten gå före utseendet.....Borde även införskaffa mig ett par gymnastikskor till men har inte haft råd. Men ska ner till Borås nu i helgen och det första jag ska göra är att lägga skorna i väskan!  Sen jädrar ska jag sätta igång med träningen!!!!


Höst!

Nu har verkligen hösten kommit till Oslo!! De sista dagarna har varit soliga med mer eller mindre klarblå himmel, men det har varit kallt! Luften är underbart klar och hösten visar sig från sin bästa sida :) I morse när jag var ute och hämtade tidningen vid 8 tiden var det minus 0,3 grader ute och det var is på bilarna, sista september är verkligen steget in i hösten. Får vi fortsätta med sådant här väder skulle det vara underbart men just nu kan jag faktiskt tänka mig några regniga blåsiga dagar där man med gott samvete kan sitta inne och mysa och börja tända ljusen på kvällen. Dock är det väldigt trist att behöva ta på sig en massa kläder, tycker verkligen inte om att gå i vinterjacka. Halsduken och vantarna kan vara mysiga men inte jackan. Snart börjar det där med att så snart man går in på bussen/t-banan eller i någon butik blir man så varm att man börjar svettas och så får man ta av sig och sedan på sig igen när man ska ut...nej det är inte riktigt min grej det där! Föredrar väder där det räcker att ha på sig en varm kofta och ev halsduk och vantar.

Ikväll dock kommer jag ta på mig en massa kläder för vi ska ut och grilla i en park. Vi i praktikantgruppen ska träffas och ha en sista grillning innan det blir försent. Ska bli gott och jag ser fram emot det men får verkligen inte glömma varma kläder! Detaljer kommer i morgon :)

Lämning, middag och film

Denna veckan är det höstlov i Oslo. Igår var Gustav på SFO (fritids) och jag och Petter började dagen med en liten promenad och sedan var vi inne och lekte resten av dagen. Idag skulle inte Gustav på SFO utan han skulle på cykeltur tillsammans med kompisen Stian och hans mamma och bror. Jag skulle lämna honom hos dem kl 11, vilket dessvärre är mitt i Petters vila. Sedan skulle jag och Petter vara på Majorstua ( inne i stan) kl 14 för att möta Dagfinn. Jag är så van vid att dagarna bara går utan att jag behöver tänka på klockan eftersom vi i stort sett aldrig åker någonstans och helt plötsligt skulle jag planera in lämning, vila, lunch och passa två tider. Valde att hålla Petter vaken till efter lunch och lade honom sedan för att sova i vagnen eftersom vi skulle iväg en stund senare. Planen var att han skulle sova tills vi kom till Majorstua så att han skulle vara pigg när vi mötte Dagfinn och de skulle till lungläkaren. Dessvärre tyckte inte Petter detta var en bra ide utan så fort vi kom fram till t-banan vaknade han, efter bara 1 timme och 1 kvart, 45 minuter för tidigt. Han blev klarvaken och det var lönlöst att få honom att somna igen..suck. Men tydligen hade det gått bra hos läkaren dock mindre bra senare när de var hembjudna på middag hos Gustavs kompis.. han hade varit hur trött som helst....kände mig lite skyldig för jag tycker att jag borde hittat en bättre lösning och det är synd att mitt misstag gick ut över Birthe och Dagfinn och inte mig själv :(

Innan jag och Gustav skulle till hans kompis så pratade vi om att han inte fick lov att cykla ifrån mig och det lovade han. Han sa det flera gånger. När vi gick så fick han först leda cykeln då det är en lång nedförsbacke. Vi fick sällskap av grannen och det var trevligt. Sedan när vi kom ner fick han cykla och han cyklade iväg på trottoaren. När jag tyckte att han hade kommit tillräckligt långt från mig ropade jag att han skulle stanna, vilket han inte gjorde. Jag ropade flera gånger men han cyklade vidare och runt ett hörn. Jag fick snabbt ökat takten och fortsatte att ropa då jag såg honom igen men han lyssnade fortfarande inte. Så där gick jag med vagnen och med sällskap av grannen och han bara försvann runt nästa krök. Sa hejdå till grannen och började springa i kapp honom och han hade stannat efter kröken. Gud vad arg jag var! Man blir ju så rädd!!!! Jag fick skällt på honom och han tyckte självklart att jag var jättedum när jag sa att han inte fick cykla längre utan var tvungen att trilla ( rulla) cykeln och han började att gråta. Han gick och klagade och gnällde. Efter ett tag när jag hade lugnat ner mig förklarade jag för honom varför jag hade blivit så arg och försökte få honom att förstå att jag hade blivit rädd eftersom jag inte vill att han ska råka ut för något och att han ska lyssna på mig lika mycket som på mamma och pappa. Vet inte om han förstod . Efter ett tag sa han att han visst skulle cykla och skulle precis hoppa upp på cykeln då jag med en blick och ett ordentligt nej fick honom att sluta. Jag är lite trött på att han ska trotsa och testa mig så fort Dagfinn och Birthe är borta. Det är säkert normalt att han testar mina gränser men det är så jädra irriterande!!!!!!

Efter att ha lämnat Gustav hos Stian och Petter hos Dagfinn så tog jag en promenad in till centrum där jag mötte upp elisabeth. Vi tog en sväng inom några butiker och åkte sedan hem och lagade middag ihop. Nina som hon delar lägenhet med var hemma och vi satt allihop och slappade i soffan,tittade på film och åt middag. Det var väldigt avslappnat och trevligt :) Känns väldigt skönt att kunna umgås mer avslappnat med Elisabeth nu när vi ses oftare. Innan var det så mycket man skulle hinna med på den korta tiden som jag var på besök i Oslo eller hon hos mig. Nu blir det mer spontant och ja, avslappnat!!

Cafe

Till slut lyckades jag bestämma mig för att jag skulle ta en sväng ner till Oslo för att gå på kyrkans cafe där jag vet att många praktikanter brukar hänga. Jag gjorde i ordning mig och gick upp för att göra en smörgås att ta med mig och då visade det sig att Dagfinn stod och gräddade våfflor. Så jag bara måste stanna hemma tills det var färdigt och sedan fikade jag med familjen. Mysigt och gott :)

Efter det gick jag till T-banan och åkte ner till stan, en hel del senare än jag hade tänkt. Men också mer mätt än jag hade tänkt! När jag kom ner till cafet så var det väldigt lugnt där och det hade det varit hela dagen. Bortsett från Anna som höll i cafet idag och en kompis till henne så var det bara Åsa och Stina som var där. Blev kvar där i ca 1½ timme och det var väldigt trevligt att bara sitta och prata med andra. Ska nog försöka komma mig ner dit oftare så att jag får ett lite mer socialt liv!

Nu ligger jag i soffan igen och försöker bestämma mig för om jag ska ägna resten av kvällen åt att läsa en bok eller se en film. I boken som jag läser nu har jag precis kommit fram till ett väldigt rått avsnitt och då jag vet att boken är skriven av en man som verkligen har upplevt detta gör att jag mår illa. Frågan är om jag verkligen ska läsa den nu innan det är dags att sova? Har konstiga drömmar som det är!


Öl

Igår träffade jag en som heter Viktoria och som jag lärde känna när jag var i Nicaragua. Hon var en av de andra svenskarna som var med där nere, fast hon har bott i Norge i 12 år nu ( innan dess bodde hon många år i Borås!) Hon bodde på samma ställe som mig och vi var i samma praktikgrupp och hon var den äldsta i kursen med sina 44 år. Det var verkligen kul att se henne igen! Det var 1½ år sedan sist!! jag ver lite orolig för att jag inte skulle känna igen henne men det var inga problem, hon såg ut som då, fast en hel del snyggare faktiskt :) Det var lite skumt att möta henne här i Oslo när jag är så van att vi såga i Nicaragua. Men det var kul att höra hur hon har haft det sedan sist och vad hon gör nu.  Vi gick till en irländsk pub som heter "The Dubliner" och drack öl och lyssnade lite på irländsk livemusik. Det var en trevlig kväll. Ett stort tack till Viktoria som spenderade (bjöd) på mig!! Jag ska få bjuda tillbaka när vi träffas i Sverige istället sa hon där det är mycket billigare.

Innan jag träffade Viktoria möte jag upp Elisabeth och vi gick och tittade lite i affärer och jag gick och dreglade över allting som jag inte har råd med medan Elisabeth hittade en fin jacka :)Vill också ha en ny jacka..och nya skor....och en ny handväska...och en ny.... och...ja listan kan göras lång men det får vänta.

Ligger för tillfället i soffan och slappar, ska läsa de bloggar jag följer och sedan bestämma mig för vad jag ska göra idag. Tror jag ska försöka få hit någon på film, hade varit mysigt och jag är på filmhumör :) Vi får se vad som händer

Dagens norska ord

Rumpeballe är ett helt underbart norskt ord :)  Hela norska språket är underbart!!

För oss som kommer från Sverige ger detta konstiga bilder i huvudet men om man kommer från Norge är det helt enkelt en skinka! Vet dock inte om det bara används för den mänskliga skinkan eller om man även använder den för skinka som man äter... men tror det gäller enbart den mänskliga :)

Saknar er där hemma :(

Idag har jag hemlängtan! Skulle gärna vilja vara hemma på torpet ( hos mamma och pappa) just nu!

Denna tiden i Norge har verkligen sabbat min ekonomi! Jag har fått låna nästav varje månad och värre kommer det bli både denna och nästa månad. Kan tyvärr inte komma undan CSN eller räkningen från Telia, 2 stora räkningar som kommer var tredje månad, gärna samtidigt :( Nu måste jag även betala hyran denna månaden och troligen även nästa månad........FAN!

Jag längar efter att komma hem och förhoppningsvis få ihop en del vikarietimmar på olika ställen så att jag tjänar pengar så att jag kan börja betala av mina skulder. Ska inte göra något som kostar mycket pengar innan jag har fått betala av stora delar av skulderna......

Längtar självklart hem av fler anledningar! Ska faktiskt bli skönt att bo i Frillesås och ha nära till familjen och de vänner som bor där nere. Ska bli skönt att kunna umgås mer spontant än när jag bodde i Borås ( eller här för den delen!). Hemlängtan!

Saknar er allihop....Ingen nämnd, ingen glömd!!

Mobil: 45798494

Har äntligen fått fixat en mobil som jag kan ha ett norskt nummer på! Får låna storebrors gammal mobil, ser ut som fan men funkar. tack Storebror :) Lyckades även få igenom registreringen idag så nu ska allt funka. Hoppas det blir en billigare mobilräkning från svenska Telenor i fortsättningen!

Numret står ovan så alla norrmän är välkomna att använda det :)

aj!

 Herregud! Är väldigt glad för att det inte var jag som hade denna pojken i magen och skulle försöka föda.
Ajajajajaj.....

http://www.metro.se/2009/09/24/47788/fodd-en-liten-pojke-pa-8-7-kilo/

Ny kompis

Idag var jag och Petter och lekte på lekplatsen. Efter en stund kom det en liten kille och hans mormor. Petter blev jätteförtjust! Han är inte så van vid andra barn och tycker det är jättekul att leka med dem.  Dte var verkligen kul att se honom!! :) Jag började prata med mormorn som var väldigt trevlig och killen hette Mattias och var 2 ½ år gammal. Vi pratade lite mer och det visade sig att även han var en prematur då han var född i vecka 27. Vilket sammanträffande!! Tyvärr hade han fått en hjärnblödning efter 4 dagar ( väldigt vanligt!!!) så hans högra sida fungerade inte ordentligt. Men det verkade inte hindra honom direkt, han sprang runt, åkte ruschkana och klättrade utan några större problem, det enda tydliga var att han hade sämre balans än vad barn brukar ha. Petter hade jätteroligt :)

Är verkligen tacksam för att Petter har kommit undan utan några större men! ( vad vi vet än så länge) Jag har verkligen blivit fäst vid honom och det kommer bli tufft att lämna honom om 3 månader.


snart jul?

Idag är det bara 3 månader kvar till julafton. Vart i hela friden tar tiden vägen? Tycker inte det var längesedan det var midsommar, tiden bara rinner iväg!!


Dödstrött

Jag är så sliten efter helgen! Vet inte när jag senast var så här vansinnigt trött. Har ont i nästan hela kroppen efter allt packande, bärande, städande, putsande och stressande, är bara några få kroppsdelar som är skonade! Är så trött på fysisk och psykist så det är inte klokt! Har tänkt så mycket och stressat upp mig inför allt jag skulle hinna med i helgen att nu när den är över så har all luft gått ur mig. Det som om någon har stuckit hål på mig med en nål!  Petter måste ha tyckt att jag var väldens tråkigaste idag! Ska definitivt bli en tidig kväll idag, längtar redan till sängen. Eller om jag ska vara ärlig så ligger jag redan i sängen :) men jag längtar efter att få sova och hoppas jag mår bättre i morgon :)

Flytt

Kom hem till Norge sent i går kväll efter att ha varit nere i Sverige sedan i fredagskväll. Ägnade hela lördagen åt att packa alla mina saker och att få in dessa i min bil, Magnus bil, pappas bil samt pappas släp. Alla var så fulla att vi omöjligen kunde fått in särskilt mycket mer i dem. Fy vad mycket man samlar på sig! Jag har ju bara bott där i 3 år och ändå var det hur mycket som helst att packa och sortera. Lyckades dock få slängt 3 extra stora soppsäckar med skit!! Hade Joanna fått bestämt hade hon säkert slängt ännu fler saker :) Ett stort tack till pappa, Magnus och Joanna som hjälpte mig med flytten i lördags!!! Tack, tack ,tack!!!! Vi avslutade kvällen med att jag köpte hem pizza och vi satt och åt och hade det trevligt. Drack 3 33 cl burkar med starköl och sedan kändes det som om någon slog mig i huvudet och jag stupade i säng, gissa om jag var trött!

I söndags tog vi en lugn morgon så jag kunde umgås lite med mamma innan jag och pappa åkte upp till Borås för att hämta det sista, Vi tog inte med oss släpet och det var precis ås att allting som var kvar gick in i hans bil. Ytterligare ett stort tack till pappa för hjälpen med flytten och städningen!!! Fick städat det mesta under söndagen och på kvällen åkte jag till Veronica och Tomas. Där åt vi kvällsmat och hade det trevligt. Det var verkligen kul att se dem igen! I måndags var det dags att åka och städa det sista och sedan var det dags för besiktning. Den gick bra, det enda som han hade att anmärka på var en stor fläck från sterin på tapeten och det hade jag ju förstått att han skulle anmärka på, samt en annan fläck på tapeten som min andrahandshyresgäst hade gjort. Kommer få betala 560 kr för 2 båder med tapet så de kan tapetsera om. Ska kräva en del av det av Martin! De hade förresten fläckat ner min soffa, så arg jag blev!! Men förhoppningsvis går fläcken bort. I övrigt hade bovärden inget att säga. Eller jo en sak, men han hjälpte mig med den så jag slipper betala, men jag lovade att inte säga vad eftersom han egentligen inte får göra så (sa han i alla fall!). jag är glad så länge jag slipper betala :) Alla nycklarna är lämnade så nu är det bara att hoppas att det är någon som vill ha den snabbt. Pratade med bovärden idag och vad han kunde se så stod det inte att någon hade sagt ja till den ännu och sista dagen för tjejen som var först var igår. Så om jag har riktigt tur så sa hon nej! Men det kan ju också vara så att de hade glömt att ändra det.....

Det tog längre tid med den sista städningen igår så det blev verkligen stressat när jag skulle ta mig till bussen som skulle ta mig till Gbg och jag var helt slut när jag hade satt mig, i mer eller mindre sista sekunden. Hade stressat som en liten gnu och släpat med mig 2 tunga väskor. Hade letat igenom lite kartonger och packat ner vinterskor och så som jag behöver ha här i Oslo, blev lite tyngre än jag hade väntat. Bussen till Gbg gick kl 16 ochdet är ju mitt i rusningstrafiken så den var totalt full. Dock hade jag tu rmed bussen till Oslo som bara var halvfull och jag hade 2 säten för mig själv!

Pizza

Jag har planerat att vi ska äta pizza på lördag hemma hos mamma och pappa. Saknar verkligen en god pizza! Pizzorna är i Norge är inte alls goda enligt mig. De har tjock botten, inget gott på och ingen god sås. Inte heller någon sallad :(  Dock har jag inte provat de italienska pizzorna här som tydligen ska vara med tunnare botten, kanske får göra det en dag men pizza här är så dyrt!! SÅ jag hoppas inte att min familj har några andra planer för middag och att jag får igenom mitt önskemål :)

Nu är det dags att hänga upp tvätten och leka med Petter en stund innan han ska sova. Planen är att gå en sväng till en lekplats sen när han har sovit. Skönt att komma ut lite och så går dagen snabbare när man gör något!


Fredag :)

Idag är det äntligen fredag och det innebär att jag ska hem till Sverige! Ska bli kul att komma hem över helgen även om det kommer bli en del arbete och stress. Men ser fram emot att träffa delar av familjen igen! Önskar jag hann träffa alla men det gör jag inte denna gången. Dock hoppas jag på att hinna träfa Veronica en snabbis när jag ändå är i Borås, det kanske till och med blir en övernattning hemma hos dem, får se hur det hela ser ut längre fram! Hade varit mysigt :)

Cyklade 70 minuter på träningscykeln igår och det var jobbigt, var totalt genomblöt av svett när jag var färdig. Så ska det vara! Planen för idag är att försöka hinna med i alla fall 45 minuter på cykeln idag när Petter sover. Måste bara hinna packa färdigt inför helgen och torka av alla golven också. 


Tårt-tävling

Igår hade vi tårt-tävling på praktikantträffen och det var riktigt skoj! Vi var indelade i lag om 4 och 5 personer. Alla fick en tårtbotten, hallonsylt och vispgrädde samt 100 kr att köpa vad vi ville för. Jag var i lag med Elina, Elin och Åsa och vi bestämde snabbt att vi ville göra en enkel men god tårta, inga krusiduller eller så. Vi köpte nutella, vaniljkräm, marsipan, dajm och silverkulor (dekoration). Vi gjorde sedan ett lager med nutella och ett med vaniljkräm med krossad dajm. Sedan lade vi på grädden, och gjorde en ring runt tårtan med krossad dajm. Som dekoration gjorde vi marsipanrosor ( kanske inte de finast dock) och sedan gjorde vi en själk av silverkulorna. Den kanske inte blev så fantasifull med jag tycker att den blev fin med tanke på hur kort tid och hur lite pengar vi hade att röra oss med (100 kr e inget här i Norge när man ska köpa mat!). De andra lagen var något mer kreativa, i alla fall 2 av dem :)

Bidragen:

    

Sköldpaddan vann kategorin "Den mest fantasifulla" och den med hjärtanen vann kategorin "Den finaste" och kategorin "Den godaste" alltså vann inte vi någonting! Hade våran bara fått stå ett tag så den saftade till sig lite så hade den blivit toppengod :)


Promenad i Norge

Jag är ute och går en hel del och har lagt märke till att en del vägskyltar skiljer sig i utseende från de svenska. tex:
 Tycker att "gågubben" ser ut som enbov!

  Finns även en mycket enklare form av "gågubbe"
 De har verkligen mer detaljer änvad vi har på våra skyltar
 Typisk busshållplats. En stor nackel är att på dessa står det inte vilken hållplats man är på. Lite synd för jag tittar gärna på namnet på hållplatser när jag är ute och går för att orientera mig.

 
  Här har någon ställt en stol på "min" busshållplats. Synd att en kille hann före mig att sätta sig sist jag stod där :)

Andra bilder från några av mina promenader:
  McDonalds nere i Bekkestua. Den charmigaste Mcdonaldsbyggnaden jag någonsin sett!
 I närhet av där jag bor finns "saujordet" som är ett stort gärde där får, kor och hästar går lösa under sommaren och alla får komma och gå genom gärdet som de vill. Det är väldigt mysigt!

  Det finns en golfbana i närheten som jag brukar gå runt. Häromdagen gick jag förbi med Petter och då satt det en stackare på en gräsklippare och klippte gräset. Skulle inte vilja ha hans jobb med tanke på hur j-la stor den golfbanan är :)

  Skulle tro att det brukar sitta en ekorre i granen med tanke på alla avskalade kottar som ligger nedanför.

Jag är glad att jag inte bor mitt inne i Oslo utan utanför så att jag har nära till naturen. Jag är verkligen ingen stadsmänniska, Borås var så mycket stad jag klarar av. Jag hör hemma lite mer lantligt, det är bara att inse :)


Typisk!

Det är tydligen ganska många som har visat intresse för min lägenhet enligt AB Bostäder, vilket är toppen! Men självklart är hon som står först i kön inte intresserad av att i så fall flytta in förrän i december... :(
Så jävla typiskt!! Det är säkert flera av de andra som skulle kunna flytta in oktober och så ska hon ha första tjing på grund av att hon hade mest poäng eller vad det nu var!

När jag pratade med henne sa hon att hon hade fått fredag som sista dag att säga ja eller nej, vilket inte riktigt funkar då jag inte kan visa den förrän tidigast på lördag ( hade visserligen passat mig bra om hon inte fick den men så kan jag ju inte göra tyvärr)så jag fick ringt bostadsbolaget och bett dem flytta fram datumet tills på måndag. Jag vill verkligen att hon ska säga nej och det är ju inte säkert att hon säger ja, alla blir ju inte lika förtjusta i lägenheten som jag blev!!. Men på något sätt lät hon så säker på att hon ville ha den bara att hon ville se den först...och hon visste precis vart den låg så området är tydligen inte nytt för henne.

På måndag ska det göras en besiktning på lägenheten och jag ska lämna mina nycklar till bovärdet. Detta gör att jag ju heller inte kan hyra ut den i 2:a hand dessa två månaderna, om jag nu hade haft lust att ge mig in i det igen. Fast jag vet faktiskt inte hur jag ska klara av 2 månades hyror på 3.513 kr var när jag tjänar runt 4.500 sek och har en del andra räkningar att betala. Ingen aning alls och nu börjar jag få panik........ Trodde att jag skulle få 7 lugna månader här i Norge och inte behöva oror mig så mycket och börja fundera på hur jag ville ha det i framtiden men det har helt sabbats av detta. Synd att jag inte hittade en bättre 2:a hands hyresgäst!

Dags att göra i ordning sig och ta en sväng till butiken och köpa våtservetter då dessa tog slut precis. Petter har redan bärsat (bajsat) 2 gånger idag..... suck...



No more Johnny

Patrick "Johnny" Swayze dog igår 57 år gammal efter en lång kamp mot cancer. Han var grym i Dirty Dancing och jag har totalt tappat räkningen på hur många gånger jag har sett den filmen, den är så bra!!!!!

Familj och vänner är säkert i stor sorg just nu men med tanke på hur länge och hur sjuk han har varit så måste det ha varit en lättnad för honom att äntligen somna in. Har sett bilder på honom för några månader sedan och han var verkligen tunn och sliten och man såg tydligen hur sjuk han var, usch!


Promenad

Jag och Petter tog en ordentlig promenad idga och var ute mellan 10.40 och 13.10!! Solen skiner från en klarblå himmel idag och det är underbart! Fast inte riktigt så varmt som det ser ut att vara, märks att det går mot hösten nu.

Sitter just nu i soffan med fötterna i ett fotbad och tittar på Förlossningskliniken medan Petter sover. Lugnt och skönt är det :)

Förresten

Till dig som tänker på mig just nu: var så snäll och sluta!! Det är väldigt smickrande och jag är glad att du tänker men jag håller på att klia sönder min näsa :)


Insättningsapparat

Var på banken idag för att sätta in pengarna som jag tjänade i helgen. Där hade de en insättsautomat som är motsatsen till en uttagsautomat. Man sätter in kortet, väljer det konto man vill sätta in pengarna på ( måste vara Nordea) och sedan för man in sedlarna eller häller i mynten i en låda. Hur smidigt som helst!! Är tydligen ganska vanligt på alla banker här. Har ni sett något sådant i Sverige?

Idag blev det en promenad till och från Bekkestua med Petter och vagnen och sedan en timmes snabb promenad nu på kvällen. Sitter, eller rättare sagt ligger, nu i soffan och ska se på Lipstick Jungel innan det är dags att krypa ner i sängen.

Kommissarien och havet

Hade sett fram emot en svensk kriminalserie när jag såg att Kommisarien och havet skulle börja sändas. Vilken besvikelse!! Det är en tysk-svensk serie vilket innebär att ungefär hälften av skådespelarna är tyskar och därmed dubbats. Jag hatar verkligen dubbat, känns hur overkligt som helst!! Dags att byta kanal!


Helgen!

Nu är helgen snart slut och den har gått snabbt som vanligt! I lördags tog jag det bara lugnt och slappade och gjorde i stortsett ingenting innan det var dags att gå över till grannen och börja var barnvakt. Tvillingarna Felix och August är 4 år och de kom hem först. De hade varit på kalas och var såååå höga av allt godis, herregud vilken fart det var på dem! Så det var att skicka ut dem så att de fick sprungit av sig en stund. När vi sedan gick in så mer eller mindre däckade de i soffan och blev sittandes. Lea som är 7 år kom hem några timmar senare. Det var en helt ny sak för mig att ha hand om 3 barn på en gång och få alla i säng den tiden de ska och få allting gjort innan som ska vara gjort och inte glömma av att ge August hans astmamedicin! Men pojkarna var så trötta att det hela gick bra, bortsett från att Felix självklart skulle testa mig och helt plötsligt inte alls skulle sova trots att han hade bett om att få göra det i en halvtimme. Fast när han märkte att det inte funkade att gapa och gråta så gick det bra! Halv åtta låg de i alla fall tysta och snälla i sina sängar och somnade nog kort efter det! Klockan nio var Lea i säng efter att vi hade suttit och myst i soffan med godis, chips och film. Ja jag vet, jag åkte dit igår igen!! Men det blev inte så mycket som tur är och gott var det!!

Jag sov verkligen skitdåligt i natt. Jag har aldrig haft ansvar för 3 barn under en natt förrut och är inte alls van vid det så jag vaknade vid vartenda ljud och med tanke på hur hemskt pojkarna hostar så blev det ganska så många gånger! Felix vaknade några gånger och ropade på mamma men jag fick honom att somna om fram till halv åtta men sedan var båda vakna. Då fick jag ut dem till mig och så kröp de upp i sängen med mig och de såg på film under tiden som jag dåsade vidare någon timma :) Sedan låg vi i sängen och läste tills Lea vaknade. Det var riktigt mysigt!!! På förmiddagen skulle vi gå till Huskestua som är en barnehage en bit bort och leka och det gick bra bortsett från att Felix självklart behövde gå på toa efter ca 45 minuter så då var det bara att gå hem igen. När föräldrarna kom hem satt vi alla vid bordet och ritade i lugn och ro och det kändes väldigt bra :)

Det var lång tid att vara där i 12 timmar men det är väääldigt skönt med de extra pengarna!!

Nu dags för en dusch efter 60 minuter på cykeln och sedan middag och slappa i soffan framför tv:n.

Idol

Jacob Andreas gick i min parallelklass på högstadiet :)

http://www.youtube.com/watch?v=b_NJJXYbZ4w 

Träningsvideon

Jag bestämde mig för att jag skulle prova den där videon som jag fick med flingorna ( som förresten ska vara Fitness och inte Finess!). Jag bytte om, flyttade lite möbler och satte på datorn. Var beredd på ett skönt träningspass men så blev inte fallet. Det hela slutade med att jag blev totalt frustrerad och slutade och satte mig på cykeln istället! Så svårt det var! De gick väldigt fort fram och det var skitsvårt att hänga med när man bara ser personerna rakt framifrån och inte bakifrån som på ett pass. Man kunde inte sakta ner och be att få stegen visade och förklarade igen och det var några som jag verkligen inte kunde begripa mig på! Så jag gav upp för denna gången men ska försöka ge mig på det igen en dag då jag är piggare och lite mindre hungrig, jag funkar inte riktigt när jag är hungrig tyvärr så det kanske var en dålig ide att göra det precis då jag gjorde det .....

Får helt enkelt ta nya tag en annan dag :)

Filmkväll

Har precis sagt hej då till Elina, Jessica och Sara som har varit här och tittat på film ikväll. De är alla svenska tjejers som jobbar som barnflickor här och jag har träffat dem via praktikantträffarna på onsdagarna. Vi hade det väldigt trevligt och mysigt och tittade först på Idol och sedan filmen Eagle eye och åt fruktsallad med vaniljyoghurt. De andra åt godis men jag lyckades vara stark nog att låta bli det, men det blev en del över som jag lade i en påse så vi får se hur det blir med den saken....

Filmen var bra men väldigt..ja..konstig. Väldigt skum och jag ska inte försöka mig på att beskriva den men det fick en att tänka lite på det här med att lagra all information på internet, att ha övervakningskameror och liknande överallt. Om man har en tendens till konspirationstankar eller om man är paranoid så är det ingen film för en men annars rekommenderar jag den! Kolla in http://www.imdb.com/title/tt1059786/

Det har varit en bra kväll och jag är nöjd att jag tog intiativet till den :) Nu är det dags att sova så jag orkar med morgondagen! Nattinatti

Stressigt nästa helg

Så, nu har jag precis bokat bussbiljetter hem till Sverige nästa helg. Åker ner på fredag eftermiddag och upp hit igen på måndag eftermiddag. Fick ledigt en dag så jag kunde fixa allting som jag behöver fixa. Kommer ha 3 dagar på mig att packa ner allting, flytta ut och städa lägenheten och förhoppningsvis kan jag få någon från bostadsbolaget att komma och besiktiga lägenheten och så att jag kan lämna alla nycklar och liknande. Sedan är det bara att hålla tummarna för att någon är intresserad av den! Såg att den ligger ute på deras hemsida nu så...... blir tufft om ingen vill ha den och jag måste betala hyra i 2 månader. Har faktiskt ingen aning om hur jag ska lyckas med det!

Det blir stressigt med bara 3 dagar men som tur är har jag ju redan tömt garderoberna i sovrummet och hallen och byrån i sovrummet samt allting i badrummet.Så det är ju en bit på vägen :)

Nu ska jag ringa AB Bostäder och hoppas de har tid på måndag nästa vecka!

Emma...

Emma, Emma, Emma, Emma, Emma, Emma, Emma, Emma, Emma, Emma ,Emma, Emma, Emma, Emma...........är vad jag har hört hela dagen!!!!!! Uppenbarligen är Petter väldigt nöjd med att han kan säga det :)

Mellan Emma och Emma slänger han gärna in vann, vann, vann, vann, vann, vann..... Inte för att han vill ha vann(har provat) utan mest för att han kan säga det!  Roligt att han har börjat prata så mycket, det har nästan exploderat de sista veckorna, men det blir liiiiite tjatigt i längden!

Ibland

har man tur! Jag har ett tag funderat på om jag ska köpa någonslags träningsvideo så att jag kan träna lite mer varierat. Men med tank på min ekonomi för tillfället har inte detta varit ett alternativ. Men idag när jag var på RIMI ( påminner om Willys men är mycket mindre) och där kunde man köpa Finess fullkornsflingor och få med en dansvideo på 20 minuter!! ( hade tänkt köpa flingor så det var ju en bra kombination) Har precis skummat igenom den och den verkar vara helt okej. Tanken är att jag ska prova på den i morgon, idag får det räcka med en promenad på 1 och ½ timme. Fortfarande underbart väder och jag och Petter ska nog ta på oss och gå ut en stund till nu på eftermiddagen :)

Snart helg!

När Birthe och Dagfinn kommer hem i eftermiddag är det helg!!! Familjen ska på hyttetur ( hyrt en stuga i helgen och åker tidigt i morgonbitti så jag är ledig och får sovmorgon!!!! Undra vad jag ska hitta på då? Helgen kommer i alla fall gå åt till att vara barnvakt åt grannens tvillingar från kl 14 på lör till cirka kl 14 på söndag. Ska bli skönt med lite extra pengar! Det kommer säkert bli trevligt. Det är 2 söta pojkar och deras mamma Viviann sa att hon skulle fylla upp kylskåpet med en massa gott så det ser jag fram emot :)

Nu har jag en Petter som klättrar över hela mig och som precis trillade ner från soffan ( som tur är fick jag tag i honom och fick lindrat fallet!) så jag ska avsluta här och gå upp och leka en stund och sedan är det dags för en ny promenad, dock blir den nog inte lika lång som den igår. Fast det vet man inte för jag har aldrig gått den vägen innan men den ser bra ut på kartan :)

Hoppas alla får en fin dag i solen ( har ni sol hemma förresten?) för det ska jag ha!

Jag gick, gick och gick

Igår var det så fint väder att jag bestämde mig för att hoppa över cyklingen och ta en ordentlig långpromenad. Vilket passa de utmärkt då Petter vägrade att somna i sin säng när han skulle sova middag. Efter en timme gav jag upp och så lekte vi en stund, åt lunch och sedan lade jag han i vagnen och gick ut. Självklart somnade han efter mindre än 10 minuter! Vi var ute i 2 timmar och det var verkligen skönt!! Solen sken och himmlen var blå :)

På praktikantträffen i går var det poängjakt, som innebar att vi fick en lapp där det stod olika saker som man skulle hitta eller göra. Tex "hur många pelare finns det på slottsbalkongen?", "från vilken hållplats i stan går alla trikkarna 11,12,13 och 17 ifrån? "Fotografera en som jobbar på seveneleven" osv. Allt det man gjorde skulle dokumenteras på bild och minst en av gruppens medlemmar skulle vara med på bilderna. Detta innebar att vi flängde runt på stan i en hisnande fart i nästan 2 timmar. Så där fick jag ännu mer promenad! Hade ont i benen och fötterna när jag gick hem från T-banan igår!




Lycka!

Insåg precis att serien Överlevarna kommer visas i kväll också,och på torsdag och dubbelavsnitt på lördag! Det är en serie på bara 6 avsnitt och de visar alla under en vecka, sådant gillar jag!


Överlevarna

Någon mer än jag som sett den nya serien Överlevarna som går på TV4? Dubbelavsnitt i söndags och vanligt avsnitt i måndags. Jag tycker verkligen att det var en bra serie och kommer se fram emot måndagar klockan 21 denna hösten!! Dock är det ett problem, det krockar med Lipstick djungel som börjar 21.30 :( Kommer missa hälften av varje avsnitt, jag som var så glad att jag fick en ny chans att följa den serien då den böjade från början här för 3 veckor sedan!

Tycker det är intressant att se katastrof serier och filmer, får mig alltid att fundera på hur jag skulle klara mig i en sådan situation!

Killarna i Kongo blev precis dömda att betala mer än 41 miljoner USdollar i skadestånd! Undra hur de tänker att dessa killar ska kunna betala detta? De ska ju avrättas..... Och Norge har redan sagt att de inte kommer betala något skadestånd. Detta skulle bekräfta Kongos uppfattning att det är den norska staten som sänt ner killarna för spioneri och mord vilket de säger inte är fallet. Helt galet!

Uppdatering

Har inte skrivit sedan i lördags då min dator har krånglat. Men nu är den som tur är bra igen!

Festen i lördags var kul, träffade en hel del trevlig människor och jag hade så trevligt att jag hoppade över sista bussen och sov över på soffan. Vi kom väl i säng vid 5 tiden ungefär och jag lyckades somna även om jag var orolig för Elisabeth som skulle gå hem ensam i ett tillstånd som absolut inte kan beskrivas som nykter, inte ens i närheten! Hade velat följa henne hem men hon hade ingen plats där jag kunde sova då de redan hade nattgäster. Hade jag följt henne hem hade jag fått gå ensam tillbaka och det ville jag inte. Men som tur är kom hon hem som hon skulle!!! Som vanligt när jag har druckit så kan jag ine sova så jag vaknade redan kl 9 och tog då en morgonbuss hem. Känns som om alla kollar på en när man kommer gående på morgonen en lördag eller söndag med gårdagens smink och festkläder! Förhoppningsvis kanske de tror att man har fått sig något under natten :)

Söndagen gick åt till att inte göra någonting annat än att ligga i soffan, titta på tv och att gå en lugn promenad på kvällen. Måndag var en "pmsig" dag och jag kunde inte låta bli att äta av godis som jag hade liggandes hemma! Inte bra alls!! Men nu har jag slängt det som var kvar i alla fall så det inte ska hända igen! ( eller hur??) Den enda motionen igår blev en promenad ner till Bekkestua med Petter för at köpa ett måttband. Tycker att ett måttband är bra at använda för att mäta sig när man vill gå ner i vikt. För ibland kan det vara så att vågen kanske inte visar så mycket mindre men du kan ändå ha gått ner i cm runt ex mage. Så idag har jag mätt mig och skrivit upp det i en tabell. Ska jämföra om en månad och se om det har hänt något!

Idag har jag kämpat mig igenom 50 minuter på cykeln och idag var det jobbigt. Trotsa att jag har vilat i 2 dagar så är jag sååå trött i benen,är ju inte alls van till detta ännu! Brukar i vanliga fall lyssna på musik och då går tiden ganska så snabbt och man blir peppad men idag tittade jag på direktsändningen från Kongo där de 2 åtalade norrmännen håller på att få sin dom. Inte direkt peppande att höra domarens tjat, tjat och tjat på franska (norsköversättningen med jämna mellanrum). Hela saken är så överdriven och jag skulle verkligen inte vilja dömas i Kongo!!! Saker de kallar för bevis är verkligen "bevis". Skadeståndet är på runt 50 miljoner dollar, DOLLAR alltså!!!!! Sjukt, för ett mord. Alla som har en liten bit med det hela att göra har begärt ett antal miljoner dollar var. Blir intressant att se hur det hela slutar. Har ingen aning om de är skyldiga eller inte, om de har gjort det på norska regeringens order eller eget initiativ. Oavsett så är det bara ett stort spektakel!
Hörde precis att den ena killen, Moland, blev dömd till döden för mord och spioneri. Den andra, French, dömd till döden för väpnat rån och spioneri. Glad att jag inte är i deras skor just nu!


Lördag

Tog en lugn och skön morgon där jag låg kvar i sängen och läste en bok och och sedan en sen frukost. Har precis läst ut boken "Kampen for et mirakel", då den var på norska så har jag säkert missat en hel del vad gäller det vetenskapliga men det var väldigt intressant ändå! Den är skriven av en man som heter Mahlon Johnson och som arbetade som (ingen aning om han fortfarande gör det) som obducent och då han obducerade en man som dött av aids råkade han slinta och skära sig i fingret. Precis då hade han den döde mannens blod över hela händerna och det som inte får ske skedde och han blev smittad! I boken får man följa hans kamp på HIV och genom alla behandlingarna. Som läkare har han tillgång till mer information och tekniker än en vanlig dödlig ( om man nu får använda det utrycket i detta sammanhanget!!)och han hittar en läkare som är beredd på att låta honom testa olika nya mediciner, även sådan som inte var helt godkända ute på markanden då. I vanliga fall verkar det dröja ganska länge inne man börjar bli dålig då man smittas, handlar om år, men Mahlon fick sin smitta av en man som hade dött av aids och som tydligen då hade en väldigt agressiv variant, så Mahlon började märka av sin HIV tidigt och närmade sig snabbt gränsen för att utveckla aids. Men genom att han blev försökskanin för sina egna behandlingsmetoder så lyckades han slå tillbaka hiv-viruset. Mahlon blev smittad 1993 och då boken skrevs 1997 fanns det inte ett enda spår av hiv-viruset i hans blod. Under denna tiden träffade han även en kvinna som hade haft hiv i runt 8 år, de blir kära och han får med henne på behandlingen och hon uppvisar klar förbättring även hon! Ingen vet om viruset har gömt sig någonstans i deras kroppar och om de kan dyka upp igen, men det gav stort hopp till aidsforskningen då det skedde. Boken är gripande och väldigt intressant! Jag har försökt att googla på hans namn för att se hur han har det nu, men hittade ingen information. Frågan är om han fortfarande lever eller om hans hiv utvecklades till aids och han dog. Får försöka leta lite mer.

Nu ska jag hoppa in duschen då jag efter 70 minuter på träningscykeln luktar ganska så illa!! Ikväll blir det fest och det ska bli kul men tydligen ska vi inte vara där förrän vid 21.30, tycker jag e alldeles för sent för en fest men men det blir säkert bra!

Fredag

Nu är det helg och av någon anledning är jag helt slut idag! Beror knappast på att jag har ett slitsamt arbete men sov dåligt i natt så det beror väl på det skulle jag tro. Idag har jag och Petter haft en mysig dag med dammsugning ( han älskar det!), en liten promenad och lite lek på lekplatsen.  Idag satte han samman 2 ord för andra gången! Hittills har han sagt "pappa/mamma ikke" men idag sa han "jakke pappa" också när han lekte med Dagfinns tröja!!

Planerna på en promenad får nog skippas idag, inte en chans att jag orkar ut just nu, skulle vara om jag av någon oförklarlig anledning blir piggare efter middagen men det tror jag inte :) På tal om middag så hoppas jag den blir färdig snart för jag är sååå hungrig! Ätit alldeles för dåligt idag, fanns inget roligt hemma. Bortsett från mitt bröd som jag bakade igår då :) Men man kan inte äta bröd som alla måltider... eller? :)

Är godissugen (beror säkert på hungern) men har köpt vindruvor så jag får nöja mig med det, det är ju också gott! Ikväll blir det middag, film med fanta free appel-pear (så god!)och vindruvor och sedan sängen. Hoppas alla får en trevlig kväll!

Nu började det precis regna ordentligt så jag ska verkligen INTE ut!


Duktig

Kände mig duktig igår. Först var jag och Petter ute och gick i 45 min under dagen och sedan tog jag en 1 timme och 40 min lång promenad på kvällen! Det var svårt att komma upp ur soffan ut på en promenad i går kväll för det var grått och trist och det blåste men jag lyckades komma upp, få på mig kläderna och komma ut. Och när jag väl kom ut och hade gått en stund å började det regna! Men när jag väl hade fått upp värmen och takten så kändes det riktigt bra! Luften var så härligt klar och det luktade så gott och vinden var inte alls kall, hur skönt som helst! Men jag var ganska så trött när jag kom hem för jag försökte få in jogging vissa sträckor och det var JOBBIGT, men skönt. I kväll får det nog bli en lite lugnare promenad tror jag, annars kommer mina hälsenor hata mig! Har en hälseneinflammation som jag inte får bukt på. Var hos läkaren för lääängesedan och hon gav mig viss övningar att göra och om det inte blev bättre så skulle jag kontakta sjukgymnast. Det blev lite bättre, men nog mest för att jag ofta använde högklackade skor när jag jobbade på Folksam ( vilket läkaren rekommenderade under läkningsperioden) men när jag går ofta/långt/i platta skor/springer, så gör det ont igen. Får se till att komma till en sjukgymnast när jag kommer hem sedan, vågar inte tänka på vad det kostar här!!

Hade hoppats på att umgås med Elisabeth i kväll men hon och Markus ska sitta och planera sitt bröllop. Så mysigt det låter!! Ska bli riktigt kul att gå på deras bröllop i augusti nästa år! Ska bli intressant att se hur vigseln kommer gå till för de ska ha två präster då båda deras pappor är präster och ska dela på det hela. Det är lång tid att vänta! Men den som väntar på någonting gott....

Vikt

Detta eviga problem!! Ärlig talat, hur många är nöjda med sin vikt idag? De flesta känner sig antingen för tjocka eller för smala. Jag känner mig definitivt för tjock och har nu bestämt mig att det FÖR HELVETE ÄR DAGS ATT TA TAG I DEN SAKEN!! Jag är expert på att sakta  gå upp i vikt, en stadig viktuppgång helt enkelt. Detta är inte OK längre. Känner att jag nu har motivationen att tag i det hela och då är det bästa att köra på :)

Min plan är att sluta äta godis, chips, kakor och dricka vanlig läsk ( jag kommer dricka light och ja, jag vet att många har åsikter om lightprodukter men jag är inte beredd att ta bort ALLT gott just nu!) och att motionera genom att cykla på min motionscykel, gå promenader och även försöka ta mig till simhallen en liten bit från mig ( m jag får råd, det var ganska dyrt såg jag!). Jag har redan börjat med att låta bli godis och liknande och att röra på mig så nu får vi se.
 
Jag vill gärna gå ner ganska så mycket i vikt men för att inte få panik över hur mycket det är så har jag gjort upp delmål. Jag väger nu XX kilo ( Nej jag tänker inte säga hur mycket, är inte redo för det!) och ska ha gått ner 10 kilo till nyår! Borde funka om jag bara anstränger mig.  Ska hålla er uppdaterade längs vägen. Vill inte använda någon diet och gå ner en massa kilon snabbt och sedan gå upp dem igen så jag håller mig till det vanliga konceptet med att tänka på vad jag äter och att röra på mig. Därför får det gärna ta lite längre tid. Frågan är om 10 kilo kanske är lite för mycket på den tiden?.....dumt att sätta upp mål som man vet att man inte kommer klara....det e ju bara 4 månader...hmm.. På tal om dieter så skulle jag faktiskt kunna tänka mig att byta ut lunchen mot något drickbart eller någon bars av något slag för jag tycker att lunch är sååå tråkigt att både laga och äta! Men det är säkert väldigt dyrt att köpa här uppe :(

Jag vet inte hur många gånger som jag har "bestämt" mig för att göra detta men gett upp ganska så snabbt men jag tänkte att om jag skriver om det här så kanske jag inte kan med att ge upp så lätt!! Så nu får jag visa att jag är stark nog att genomföra detta!! Håll tummarna för mig är ni snälla!!

Kommentarer

Skulle uppskatta om någon ville kommentera mina inlägg ibland, har ingen aning om det är någon som läser det jag skriver. Om ingen läser är det ju ingen ide att jag skriver...

Uppsägning

Tidigare idag tog jag och Petter en promenad ner till biblioteket på Bekkestua och faxade in min uppsägning på lägenheten. Så nu är det gjort, skönt! Nu gäller det bara att hitta någon som vill ha den snabbt. Dock borde det inte vara något större problem med tanke på alla nya studenter som precis kommit samt att det är bostadsbrist i Borås, så det är bara att hålla tummarna! Framför allt att personen kan flytta in snabbt!!

Nu är det bara en miljon andra saker som jag måste fixa i och med flytten!

månen

Ville bara tala om att jag såg att det är fullmåne i natt ( när jag gick hem från t-banan), den var sådär riktigt ljus, nästan vit, som i en skräckfilm eller liknande. Lycka till att sova i natt säger jag till alla som brukar påverkas av månen!! Nattinatti :)


Arg

Är arg för han som hyr min lägenhet har inte betalat hyran denna månaden!!! Har tjatat på honom varje dag och idag skickade jag även ett mail till hans fru. Det är inte shysst ( ingen aning om hur det stavas) att sätta mig i denna situationen! Hyran har dragits från mitt konto där jag bara hade precis med pengar för denna månadens räkningar ( inte hyran) så det innebär att jag nu har 2 räkningar på 400 respektive 2200 kr som jag inte kan betala och jag vill verkligen INTE behöva låna av någon igen! Är rädd för att jag kommer ha fler skulder när jag kommer härifrån än vad jag hade innan jag åkte :( 

Jag blir så förbannad när någon gör på det viset!!!!!!!!! Jag ska verkligen sluta att lita på folk efter detta!!!


Plågsamt

Idag var det tufft att sätta sig på cykeln, vart enda tramp gjorde ont i benen!! Men det blev lite lättare efter att kroppen hade blivit varm i alla fall, som tur är. Och det är inte bara benen som gör ont, sadeln är smal och stenhård och trots att jag har satt fast en handduk på den så känns det ordentligt! Men det ska tydligen vara en vanesak så det är väl bara att stå ut så blir det bättre. Fram tills dess får jag sätta mig FÖRSIKTIGT :) Och definitivt inte ha sex!!!!!!! ( inte för att det är någon risk att jag skulle ha det.......suck)

Idag är det onsdag igen, snacka om att veckorna går fort, så det är dags för praktikantträff igen. Ska bli kul att träffa Julia och Elin igen! Hoppas på en trevlig kväll!


Svettig

är precis vad jag är efter 50 minuter på träningscykeln!!! Benen är som darrande gele! Nu ska det bli skönt med en dusch och sedan dags att ta upp Petter och äta lunch.

RSS 2.0