Kalasdag

Idag är det först kalas för min lillebror som fyller 24 år hemma hos våra föräldrar. Då blir det smörgås, kex och ostbricka som avslutas med kaffe och tårta, mums! Därefter ska jag på kalas/fest för att fira att min vän Angelika har fyllt 27 år. Där blir det smörgåstårta och vanligt tårta och det ska bli gott! Det kommer alltså bli en del ätande idag.....

Igår jobbade jag på förmidagen och sedan åkte jag in till Angelika i Kungsbacka och vi ägnade dagen åt att handla och fixa maten inför idag. Johanna kom förbi och hjälpte till under eftermiddagen och kvällen och det var riktigt, riktigt kul att umgås bara vi 3 igen( tyvärr saknades Monica!), det var så längesedan!! För er som inte vet så är jag, Angelika, Johanna och Angelika syster Monica barndomsvänner och har i stort sett alltid umgåtts. De sista åren har vi bott lite mer utspritt än förrut, jag i Borås och Oslo, Johanna i Älvängen, Angelika i Kungsbackatrakten och Monica har flängt runt i världen, så det har blivit dåligt med det där att umgås bara vi 4, men jag hoppas det blir ändring på det snart!

Dags att hoppa in i duschen och sedan försöka komma på vad jag ska ge bort Angelika och Ellinors presenter i..hmm?

Känner mig duktig!

Idag jobbade jag första dagen på dagis igen. Är helt slut, hade helt glömt av hur slitsamt det är med barn i grupp! Och då hade vi ändå en ganska så liten barngrupp på 12 barn. När jag kom hem lagade jag middag och därefter bakade jag kex för första gången vilket gick bra. Sedan blev det en sats lemon curd och till sist gjorde jag crostini av bröd som jag bakade igår bara för att se om det blev bra och det blev det! Nu är jag verkligen trött och ska sova!!! Nattinatti

Caroline

Idag har jag umgåtts med en klasskamrat från gymnasiet, Carro från Åsa, och jag tror det var andra eller tredje gången vi träffades sedan gymnasietiden så det var verkligen roligt! Hon bor kvar i Åsa så det är ju väldigt nära om man ska träffas. Vi tog en fika och sedan gick hem en sväng till henne soch hennes kille och sedan hem till hennes föräldrar. Vad mycket man har att prata om när det har gått så lång tid! Det är ju flera år att berätta om och det har ju hänt en hel del sedan sist......

Dagen har varit toppen men nu är jag trött, har huvudvärk och mår lite illa....ska äta lite middag och sedan krypa ner i sängen och se en film!

Maria

Jag har en väldigt bra vän som heter Maria. Hon bor med sin kille Anders och deras 2 buspojkar, Jonatan och Lukas, i ett hus strax utanför Frillesås på väg mot vårt håll och därmed blir hon helt klart den vän jag har närmast till. Vi träffades 2002 när vi arbetade hos samma brukare som personliga assistenter och har mer eller mindre umgåtts sedan dess. Perioder har det varit mindre i och med att jag har bott borta och när jag har varit hemma har det ju blivit mer. Ett tag var jag tillsammans med hennes killes bror och då blev det ju självklart att man träffades en del. Under tiden som jag har varit i Oslo blev det ganska så sällan som vi träffades och nu jobbar vi på att ta in den tiden och jag räknade ut igår att av de 20 dagarna som jag har varit hemma så har jag träffat henne 7 eller 8 gånger! Det är alltid lika kul och mysigt att hälsa på dem och jag känner mig så välkommen att när jag väl har kommit dit så kommer jag nästan inte därifrån :) Och hon lagar alltid så god mat och pysslar alltid med någonting intressant. Hon är en sådan där person som verkar ha fler timmar på dygnet än vi andra dödliga! Önskar jag kunde vara så strukturerad!

Igår kväll var jag hemma hos henne och när barnen hade somnat satte vi oss och spelade Alfapet, visserligen Barn-Alfapet men det gick bra ändå :) Jag har aldrig spelat det innan och dte var verkligen kul! Jag gillar ju att lösa korsord så det passar mig perfekt och det faktum att jag VANN gjorde ju inte spelet mindre roligt :) Men jag kanske ska nämna att det bara skilde 4 poäng så så kaxig kanske jag inte ska vara........
Vi har bestämt att vi ska ha en vin och spelkväll nu snart och det ser jag fram emot!








Lite om allt möjligt

Har verkligen inte alls varit sugen på att blogga de senaste dagarna vilket leder till at nu när jag väl vill skriva så finns det så mycket att skriva om!

Jag börjar få lite panik när jag tänker på att jag inte kommer få några pengar förrän i februari och att jag inte heller då kommer få särskilt mycket pengar med tanke på att jag hittills inte har jobbat denna månaden. Jag har anmält mig till vikariepoolen och därefter ringde jag själv till de förskolor som jag har varit på och sa att jag är tillbaka och det värmde i verkligen i hjärtat när flera sa att det var bra och kul och att de verkligen skulle ringa mig! Jag har även ringt till 2 st privata förskolor, den ena av dem var jag på besök hos igår och det gick väldigt bra. Jag fick 2 tider med en gång och där vi kan "känna" lite på varandra och se hur det funkar, om det funkar så har den en massa tider till mig i mars och början av april, så jag håller tummarna! Mitt intryck av förskolan var väldigt bra och det är nära så det hade varit toppen! Den andra förskolan ska jag besöka på fredag efter att jag har jobbat en kort dag på en annan förskola som jag även ska vara på hela dagen i morgon. Ska bli kul att sätta igång igen. Har nästan abstinens efter att leka, men som tur är har jag umgåtts en del med Maria och hennes buspojkar så lite av behovet är stillat :) Hittills så har jag 3 dagars jobb nästa vecka och det känns skönt att veta, det gäller att komma ut på ställena igen så att de kommer ihåg att man finns!

På tal om pengar så har jag fått flera påminnelser de sista dagarna om att jag inte har betalat räkningarna då det inte funnits pengar nog på kontot (dras på autogiro) och jag fattade ingenting för jag visste att det skulle finnas pengar på kontot då. Gick in på internetbanken och såg att det bara fanns 9 kr kvar där..... det visade sig att det hade blivit något missförstånd mellan pappa och mig och han hade satt in 200 kr istället för de 2000 kr som jag hade bett om. Har ingen aning om jag sa fel eller om han hörde fel och det spelar ju ingen roll men det är ju så typiskt att jag helt glömt att kolla så att pengarna kom in! Men jag fick lånat pengarn aidag istället och satt in dem på banken så nu kan jag betala ialla fall!

Vädret är fortfarande fantastiskt här och snön ligger kvar och temperaturen pendlar mellan sisådär -12 och -2 grader. Jag och Reina  (hunden) tog en långpromenad och pulsade i snön i skogen häromdagen, hur skönt som helst! Vem behöver ett gym när man har en hund och snö? Var helt slut i benen efteråt!!

Dagens projekt: få loss bilen

Helt underbart att vakna på morgonen och titta ut genom fönstret och det är vitt, vitt och vitt! Det blev en ganska snabb frukost och sedan på med en massa kläder och ut och njuta av vädret! Jag är så glad för att jag fick köpt ny vinterjacka med termobyxor häromdagen, är så skönt att kunna vara ute och greja utan att frysa! Vad jag än har gjort idag så har kameran (mobilen) varit framme och dokumenterat hur fint det är ute. Jag trivs verkligen när det är sådant här väder, det enda tråkiga är att behöva köra bil när vägarna inte är helt hundra men ofta går det ju bra bara man tar hänsyn till det. 

Klockan 09 i morse mätte pappa snödjupet ute på gårdsplanen och då var det 35 cm, det har snöat nästan hela dagen så det närmar sig säkert 40 cm snart..massa snö är det! 

Det första på dagens lista var att pappa skulle ploga vägen så vi skulle kunna få fram min bil och för att kunna göra det så måste traktorn starta...... med batteriladdare och motorvärmare på gick den till slut igång. Den är ganska så trött, men det får man lov att vara om man är en traktor på 44 år och alltid står utomhus!


När traktorn väl var startad kom nästa problem, att få på plogen som hade kanat ner från det som den var upp pallad på.....men efter lite svordomar och användning av spettet så kom den på och pappa körde iväg.....hela vägen ner till ladugården ( 100 meter kanske?) där han körde fast!! Jag var halvvägs ner till ladugården och hörde ljudet av trä som knäcktes och jag  kunde höra pappas svordomar trots att traktorn var på. I detta läget visste jag inte om jag vågade gå fram men insåg att han kanske behövde min hjälp. Det visade sig att pappa hade missat att snedställa plogen så all snö puttades bara framför traktorn tills det blev så tungt att plogen i stort sett styrde traktorn och den körde in med plogen i ladugårdsväggen! Och traktorn hamnade med framhjulet och bakhjulet på varsin sida av en sten och ju mer pappa försökte komma loss, ju närmare ladugården kom traktorn och till slut blev det så här:











Till slut kom han loss och vi kunde ta oss ner mot min bil. För att komma till backen går man genom en skog och det var så fint där nu!




På bilden ser det väl kanske inte särskilt nära kanten ut, men om man tar bort alla snö så kan jag lova att det är nära!




Fick gräva fram bilen innan vi kunde börja få loss den från stenen:



Efter lite puttande (tur att bilen är så liten och lätt) fick vi upp framhjulet på stenen och därefter kunde vi (läs pappa) lägga en planka under så jag kunde backa ner från stenen utan att slå i framdelen. Pappa fick plogat färdigt och efter det skottade vi lite, på med sand och med lite ansträngning kunde pappa köra upp bilen.

Hade tänkt lägga ut en hel del fler bilder som jag tog idag men det verkar har låst sig så de får komma en annan dag. Passa på att njuta av snön och kör försiktigt!

IKEA

Igår hade jag en trevlig dag med min syster, Fia och Hugo. Vi tog en sväng in till IKEA och fick shoppat lite "nödvändiga" saker. Som vanligt är det omöjligt att gå igenom IKEA utan att köpa någonting.... Vi visste hela tiden att snön skulle komma upp till oss och så fort vi såg ett fönster tittade vi ut och vid 15 tiden ungefär kom snön till Kållered. Jag pratade med mamma under dagen och hon sa att det hade börjat snöa hos dem redan vid 12 tiden.

När vi kom hem till Fjärås insåg jag att det var lika bra att sätta mig i bilen och köra hem med en gång för vädret skulle knappast bli bättre..... det var en hel del snö och plogbilen hade inte hunnit ut på de vägarna som jag skulle hem på men i 50 kilometer i timmen gick det bra, fick nästan inget möte och det underlättare ju en del. Bestämde mig för att göra ett försök med backarna upp till mina föräldrar. För er som inte vet så har vi två ganska branta backar upp till huset. Det ena är en asfaltsbacke som vi delar med andra men ingen av dem bor där vintertid och det andra är en grusbacke och som bara tillhör oss. Längs grusbacken är det en brant på vänster sida och där vill man inte gärna köra ut.... Vet att många tvekar inför att köra upp till oss till och med när det är barmark men vi är ju så vana vid det att det bara är vintertid som det är något problem. Ja, i alla fall, så bestämde jag mig för att göra ett försök upp även om pappa inte hade plogat.
Första backen gick bra även om bilen spann en del men upp kom jag! Tyvärr gick det inte lika bra när jag skulle upp för nästa... jag kom nästan upp men fastnade en bit innan toppen ( som vanligt). Bestämde mig för att backa ner och göra ett försök till. När jag backade började bilen glida efter ett tag och blev svår att styra. Plötsligt känner jag att framhjulet kör ner i något och bilen sitter fast. Försöker komma loss men inser att bilen hänger på en sten, på underredet precis bakom vänsterframhjul och att jag inte vågade försöka komma loss med tanke på att jag inte hade någon väg på min vänstra sida....när jag öppnade dörren fick jag gå längs kanten och det rörde sig inte om många decimetrar för att jag kanske hade kommit utanför branten med ett däck eller två. Men jag satt ju fast så risken var ju inte så stor att det skulle hända något. Så det vara bara att lämna bilen och gå hem. Så glad jag var att jag hade med tjock jacka och kängor!!


Härlig dag!

Idag har jag haft en mycket trevlig dag! Den började med att jag ringde till vikariepoolen för förskolorna i Kungsbacka kommun och Birgitta som jobbar där sa att jag var välkommen tillbaka. Hon kan inte lova mig jobb, allt beror ju på hur ofta ordinarie personal behöver vara lediga och det är ju en del neddragningar men förhoppningsvis blir det lite i alla fall. Sedan var jag inne på Varbergs hemsida och hittade en blankett man skulle fylla i om man ville jobba inom deras barnomsorg så det ska jag göra. Jag har ju ganska nära till både Veddige, Derome, Stråvalla, Väröbacka och Bua så jag hoppas jag kan börja där med! Birgitta tyckte jag skulle söka mig dit med för att lättare få ihop timmar.

Sedan åkte jag hem till Maria som hade sina två söner hemma och även Fia och Jannike var där med sina barn. Vi fick en god lunch och sedan gick vi bort till dammen och jag, Maria och Jonathan åkte skridskor en stund. Fick låna skridskor av Maria och de hade verkligen inget stöd i sig så fötterna gjorde ont med en gång och det var svårt att åka! Nästa gång ska jag ta med mina egna om jag fortfarande kan ha dem,  om jag hittar dem vill säga. Så härligt med en riktig vinter där man kan åka skridskor ute!! När Fia och Jannike hade åkt hem tog vi en kort promenad och sedan in för att dricka te, väldigt mysigt. Åkte hem gjorde jag när Maria, Anders och barnen skulle åka och äta middag på restaurang för att fira en kompis 25 års dag. Som vanligt var jag där längre än jag hade tänkt, det är alltid så trevligt och jag känner mig så hemma där så jag kommer mig liksom inte hem :) Men jag är säker på att Maria säger till om hon tycker att jag ska åka hem så det känns lugnt!

Ikväll blir det "Rolandz- kärlek och ananas", den får man ju bara inte missa!!

Sorry!

Oj det var visst ett tag sedan jag skrev något här, men jag har haft så mycket att göra. Jag stortrivs med att vara hemma igen och försöker hinna med att umgås med så många som möjligt! Det är många som jag har mycket att komma ikapp med nu och jag jobbar på det för fullt.

För att sammanfatta de sista dagarna så kan man säga att jag har umgåtts med vänner och familj så mycket som möjligt och det har verkligen varit mysigt! Jag har varit en sväng i Göteborg och umgåtts med Helena och träffat hennes kille. Det var även tjejkväll hos Helena en kväll, eller kanske mer en "hejdåkväll" då hon åker till Afrika om några dagar och ska vara där i 4 månader då hon ska praktisera på FN i Nairobi. Hur cool som helst ju! Önskar jag hade pengar så jag kunde åka ner och besöka henne, hade så gärna sett Afrika! Jag tycker hon är tuff som vågar åka ner dit själv!! Har även hunnit sova över hos och umgåtts med Angelika och det var super mysigt! Det bästa av allt var när hon berättade att hon och Michael ska ha barn!!! Jag är otroligt glad för deras skull och började nästan gråta när hon berättade det!

Nyår tillbringades hemma hos min systerdotter. Vi var sammanlagt 8 vuxna samt 5 barn under 4 år men det hela gick överraskande smidigt måste jag säga! Vi åt och drack gott och tog det ganska så lugnt, precis vad vad jag ville i år!

Har även hunnit vara hemma hos Maria och Anders och fick som vanligt en god middag och självklart drack vi lite gott till under kvällen :) Som alltid är det mysigt hemma ho sdem och det blev lite sent innan vi kom i säng. Dagen efter fick jag prova på hur det är att vara bandymorsa då jag hängde med Maria och barnen till Sjöaremossen för att Jonatan skulle spela bandy. Kallt som fasen var det och jag var tacksam för mina nyinköpta termobyxor och min nya vinterjacka!

Gårdagen gick åt till att börja röja i rummet som jag ska ha hos mamma och pappa, fick bland annat bytt ut sängen som stod där till min egen och i natt sov jag i min alldeles egen säng för första gången sedan i februari förra året, helt underbart! Fick även bytt ut en dela andra saker mot mina egna och nu börjar jag känna mer mer och mer hemma även om det är en del kvar att fixa. Skulle behöva en sväng till Skroten i Skene  (tygaffär) så om någon är sugen är det bara att säga till för det är inte lika kul att åka ensam!

Idag är jag hur trött som helst och jag har ingen aning om varför. Det jobbigaste jag har gjort hittills idag är att ligga i sängen ( som även får fungera som soffa nu) med en massa kuddar och sticka på min stickning. Hade bestämt mig för att börja på en stickprojekt men kom på att det kanske var lite stort så jag börjar med en mindre variant för att se hur det blir först så kan jag ta det större sen! Än så länge har de 3 raderna jag gjort blivit bra så vi får se hur det blir.....  


RSS 2.0