Sexuell affär??

När jag skulle titta på www.tv.nu för att se kvällens program kom denna annonsen upp. Så, vad tror ni om den lösningen på problemet? Enligt mig helt idiotiskt och stava kan de ju inte heller, men alla är vi ju olika!

Brist på sexuell lust?
En sexuell affär kann rädda ditt förhållande. Anmäl dig idag! www.c-date.se.


Jul

Julafton firades först med långfrukost med mamma (pappa redan upppe och ute!) och sedan  tillsammans med famijen hemma hos min systerdotter Sofia och hennes kille Anders. De har nyligen byggt ett hus och det var precis stort nog för alla oss. Vi ägnade dagen åt att äta, leka lekar och titta på Kalle Anka. Det var toppen mysigt men hade varit ännu bättre om jag inte hade varit tokförkyld! Det var ganska skönt att det inte blev en sen kväll då det var jag som körde. När vi kom hem drack vi lite rödvin och myste innan det var dags att sova.

Dagen idag har ungefär sett likadan ut, bortsett från att vi idag var hemma hos min storebrors flickvän och hennes barn (som är mina äldsta vänner!) var där ,men i övrigt var det samma med mat för hela slanten. Vi åkte hem i samband som det kom en del andra gäster och det var lika bra för jag var trött och chaufför igen och det regnade typ is! Det var toppen att träffa Monica igen, var längesedan sist då jag varit i Norge och hon i Dubi, Franska rivieran och sedan USA, men nu är vi båda hemma så det ska bli kul att ses. Pratade med Johanna för några dagar sedan och hon ska också komma ner nu efter jul och vi måste se till att träffas alla vi fyra en kväll  (jag, Johanna, Monica och Angelika), det gamla kärngänget!

Sitter i soffan nu och dricker lite rödvin och ska snart sticka lite, lagom sysselsättning för juldagskvällen :)

Hoppas ni alla har haft en riktigt god jul!!!

Hemresan....

Ibland är jag så otroligt vimsig! När jag skulle boka resan hem så dividerade jag mellan antingen på kvällen den 22:e eller morgonen den 23:e och bestämde mig slutligen för morgonen den 23:e,närmare bestämt kl 10.15. Jag blir inkörd till bussen och har gott om tid, lyckas bli en av de första som går på bussen. Än så länge ser det bra ut......men när jag ska ange min bokningskod så går den inte igenom. Tänker att det är lugnt, kanske jag bara skrivit en siffra fel. Men eftersom jag har datorn med är det inga problem, biljetten finns ju på den! Öppnar datorn, tar fram biljetten och inser att jag har råkat boka till kvällen den 22.e!!!! Så otroligt korkat gjort!!!! Får snällt med ge detta till busschauffören och frågar om det inte råkar finnas någon plats över och om jag i så fall kan få betala kontant för den? För det första kan man inte längre köpa biljett på bussen och för det andra är busen fullbokad! Vad skulle jag nu göra? Som tur är råkade jag på en väldigt trevlig och snäll busschaufför som sa att eftersom han kan se att jag har betalat en biljett  (även om det är fel dag och han inte får göra så) så kan jag få åka med om det är så att det är någon som inte dyker upp..... åvar det en kvart kvar och 14 st som inte hade kommit. Ställde mig snällt uatnför och pratade med chauffören och försökte var så trevlig jag bara kunde och när det var 2 minuter kvar var 4 platser lediga och han sa att jag kunde hoppa in och sätta mig. YES!! tänkte jag bara och hoppade in snabbt som sjutton och bara hoppades att det inte skulle komma 4 st springandes med andan i halsen i sista minuten. Men jag hade tur och vi rullade ut från stationen! Efter en timme ungefär kom till första hållplatsen och där ser jag att det står 4 personer och börjar fundera på hur jag ska klara mig ur detta, lägger ner sakerna i min påse och ska precis börja ta på mig skorna då jag inser att det bara är 2 av personerna som ska med på bussen, jag hade klarat mig igen!!! Jag är så grymt tacksam för att den busschauffören lät mig åka med, han räddade verkligen min jul!!! 

Sista kvällen :(

Idag har jag och Petter bara myst och tagit det lugnt. Han är fortfarande ordentligt förskyld och jag blir det mer och mer. Hade honom nere hos mig länge och det var riktigt mysigt när vi satt i sängen och jag sjöng julsånger och han pillade i mitt hår ( som han älskar att göra!) och bara njöt!

Nu på kvällen har jag packat det sista, nu är det bara det jag behöver i morgonbitti som är kvar. Det blev en stor resväska, en bag, en ryggsäck och handväska. Blir inte kul att släpa medmig detta mellan bilen och bussen, men Dagfinn kanske kan hjälpa mig om jag ber snällt. Jag har även dammtorkat och damsugit och nu är det bara toaletten kvar. Var även en tur på butiken och köpte med mig en typisk norsk rätt och lite andra saker, därav ryggsäcken då det inte fick plats annars. Nu sitter jag och väntar på att en väääldigt sen middag ska bli färdig så jag sedan kan ta en dusch, dricka min öl och sedan sängen! Dagfinns bror och hans amerikanska fästmö är här och jag är så trött att jag inte har lust att sitta och prata engelska vid matbordet...suck.... Efter midagen ska vi byta julklappar och det ska bli kul att se vad de tycker om albumet och intressant att se vad jag får!

Nu är middagen klar! Hemmalagad pizza blir det..MUMS!


Mått och vikt 091222

Idag var det dags att väga och mäta sig.....jag har varit allt för slapp den senaste tiden och det syns. Det enda som hade skett var att 0,5 cm hade försvunnit från midjan  som nu är på 95,5 cm) , allt annat var som innan. Dock är vågen här svår att se små skillnader på eftersom det är en gammal våg och icke digital. Ska bli bra att komma hem och få en som ger mer detaljerat svar! Nu blir det nog dåligt med vägning och måttagning under jul och nyår:)

Näst sista arbetsdagen...

Nu börjar jag verkligen känna av att tiden i Norge snart är över, började nästan gråta idag när jag tänkte på hur mycket jag kommer sakna Petter!

Har haft en slapp dag då Dagfinn är ledig och tagit barnen ganska så mycket. Dagfinn skulle vara med Petter hos läkaren vid 8.30 och Gustav skulle klara sig själv men komma ner till mig om det var någonting så jag fick lite sovmorgon. Jag ställde klockan på 8.30 för att vara vaken om det var någonting och 8.45 kom Gustav ner och frågade om inte jag kunde vara där uppe istället. Det var inte det att han ville leka med mig utan han gick upp på översta våningen med en gång, det var väl mer att han ville ha någon lite närmare. Läkaren hade varit nöjd med Petter som vuxit i både längden och på bredden! Sedan åkte Dagfinn in till Oslo och en stund efter det kom Elisabeth på besök och vi åt lunch ihop. Väldigt trevligt! 

Kvällen har jag tillbringat med att stå och stirra på allting som jag ska ha med mig hem och fundera på hur de ska få plats i mina väskor..... men insåg efter hand att problemet egentligen inte är om det får plats, för det får det, utan att det kommer bli väääldigt tungt!!! Som tur är ska Dagfinn köra mig till bussen och den som hämtar mig i Göteborg får komma och möta mig vid bussen och hjälpa till att bära!

Dagfinn, Birthe och Petter har varit lite förkyld de sista dagarna och nu har det blivit min tur. Härligt med en förkylning lagom till jul! Hoppas det inte bryter ut ordentligt....

För att få ordentligt med julkänsla är det nu dags för andra avsnittet med "Jul med Ernst".
 
God natt allihopa!

Pinnekött

Till middag idag åt vi den norska julematen pinnekött som är saltat och torkat lammkött som ligger i blöt ett dygn innan man sedan först ångkokar det och sedan steker det ( fast finns olika varianter på hur man lagar det) och till detta har man surkål, potatis, fettet från köttet (smält) och kålstuvning. Jag var lite tveksam innan för de svenska jag känner och som provat det inte riktigt varit förtjusta i det samt att det luktade ganska illa när det tilllagades men vilken positiv överraskning jag fick med första tuggan...mums vad gott! Härligt salt..vilket kommer straffa sig i kväll och natt antar jag. Till detta drack vi julöl och akvavit. En riktigt god och trevlig middag! Blev på ett sätt min avskedsmiddag och det kändes bra!

Det blev två julklappsinköp idag, en till lilla Hugo och den sista till julklappsleken så nu är jag färdig! Eller ja, jag har lite kvar att göra på albumet till Dagfinn och Birthe men bortsett från det så är jag färdig och det känns skönt.

Har bara två dagar kvar här nu....så snart är jag hemma i Sverige och Frillesås igen! Gud vad jag kommer sakna vissa här uppe!

Resten av kvällen ska tillbringas i soffan framför en film!

Sista helgen i Oslo

Sjukt att detta är min sista helg innan det är dags att åka hem! Planen var att fylla hela helgen med en massa roliga saker, passa på att hinna träffa så många som möjligt innan jag åker men i fredags hade jag så jädra ont i huvudet och det gjorde mig jättetrött så jag fick säga till Åsa att jag inte kunde komma hem till henne. Tillbringade eftermiddagen och kvällen i soffan och gick och lade mig tidigt. En väldigt rolig fredag...eller inte. igår var jag fortfarande seg och bestämde mig för att se färdigt säsong 2 av serien 24 innan jag ska hem så det blev några timmar med det. Sedan cyklade jag en timme och det är väl i stort sett det jag gjorde under hela dagen. Och på kvällen åt vi smörgåstårta till middag. Då det visade sig att varken Dagfinn eller Birthe hade ätit smörgåstårta så var jag ju bara tvungen att göra en till dem. Jag var ganska spänd in för att smaka på den då jag aldrig gjort en smörgåstårta innan men utan att skryta så tycker jag faktiskt att den blev riktigt god och de båda sa att de tyckte det var gott! Jag till och med åt av resterna till frukost idag..mums! :)

Nu ska jag allldeles strax ta på mig och ta bussen in till Oslo där jag först ska hem till Nathalie som har lovat att hjälpa mig att klippa min lugg och sedan ska vi äta lite lunch tillsammans med hennes kompis som är på besök och därefter ska vi in till stan. Jag måste köpa de sista julklapparna, men de är bara två och den ena vet jag redan vad det ska bli så det kommer nog gå snabbt. Sedan blir det pinneköttsmiddag med familjen. Pinnekött är torkat och saltat lammkött som ska ligga i vatten ett dygn innan man lagar till det och det äts tydligen på julafton här i Norge, ska bli spännande att smaka!

Ha en riktigt bra 4:e advent allihopa!


Julavslutning

Vi hade en riktigt mysig julavslutning med praktikanträffen igår! Det blev lite sent för det var svårt att säga hejdå till alla! Jag har dock bestämt mig för att komma upp och hälsa på lite då och då och därmed kändes avskedet lite bättre. Och två utav dem kanske jag träffar redan till nyår så det ser jag fram emot! Det är ett gäng med väldigt fina tjejer som jag har träffat här och just nu känns det ganska trist att lämna dem, jag kommer sakna dem!

Det var dukat med lånbord vid den nyklädda granen och vi åt och drack en massa gott och hade det hur trevligt som helst och som vanligt var det en massa skratt!

Idag är jag ganska seg, det var andra kvällen i rad som jag kom hem 23.40 och inte kom i säng förrän kl 00.00 vilket jag inte är gjord för! Och ikväll blir det nog inte mycket tidigare då jag ska ta en tur upp till Elina och säga hejdå till henne eftersom hon åker hem tidigt på lördag. Men i morgon är det fredag och sedan är det helg och då kan jag sova!

Plus minus noll

Vägde och mätte mig idag och allting var som för 2 veckor sedan. Hade hoppats på någon ändring men med tanke på hur slarvig jag varit sedan jag gjorde det så är det inte så konstigt! Får skylla mig själv helt och hållet! Med tanke på att jag inte gått ner ens i närheten av ett kilo som jag hade hoppats så tror jag inte att jag kommer lyckas med ett kilo tills julafton heller så nu bestämmer jag mig för att ha gått ner ett kilo till nyårsafton. Det är 2 veckor kvar dit och det ska jag bane mig klara! Om jag gör det så kommer jag ha gått ner 50% av det jag egentligen hade drömt om att ha gått ner till nyår, men den drömmen kanske var lite väl orealistisk! Får vara nöjd med de 5 kilona som jag ska ha gått ner då :)

Produktiv dag det här!

Idag har jag först bakat pepparkakor av 1 kg deg, sedan passade jag på att cykla 60 minuter och dusch under tiden som Petter sov. Sedan blev det bakning av 2 st vanliga ljusa limpor och 2 st vörtlimpor (snälla Elina köpte kryddor när hon var hemma sist) och under tiden som bröden jäste så målade jag och Petter med fingerfärg. Där emellan har allt vanligt med blöjbyte, matning, lek med duplo, vikning av en maskin med tvätt samt körning och upphängning av 2 andra maskiner med tvätt klarats av också :) Känner mig väldigt nöjd med dagen hittills och om en stund är det dags att åka in till Oslo och Margaretakyrkan för julavslutning med tjejerna. Blir också ett tillfälle för oss som åker hem att säga hejdå. Vi ska mysa med glögg, pepparkakor och annat gott idag och det ser jag fram emot!

Ha en bra kväll!

1 vecka

Idag om en vecka kommer jag hem till Sverige igen. Vad sjutton tog de senaste 7 månaderna vägen?

Julstämning i allra högsta grad!

Att stå i köket och baka pepparkakor, lyssna på julmusik och titta ut genom fönstret och se att det snöar och är alldeles vitt, det ger julstämning!

Det är viktigt att ha på sig mössa!

 


Sovmorgon, långpromenad, julkonsert och öl

Ovanstående ord kan beskriva min dag ganska så bra! Fick sovmorgon då Birthe hade fri idag och inte skulle åka in till stan förrän kl 8.30. Det var skönt även om det bara rörde sig om 45 minuter! På förmiddagen var jag och Petter ute på en 2 timmars lång tur i det underbara vädret! Vi har ca 4-5 cm snö, minusgrader och helt underbart :) Älskar verkligen sådant här väder! Gjorde promenaden lite jobbigare för mig själv genom att välja en tur där större delen av vägen inte är plogad och det var faktiskt ganska jobbigt att putta en stor vagn genom 4-5 cm snö, skönt att kunna förena nytta med nöje! På vägen hem plockade vi med oss Gustav och kort efter det kom Birthe hem igen så det var en kort arbetsdag för mig. Hoppade då ner i sängen och sov 45 minuter för att ladda upp inför Changemakers julkonsert som jag gick på tillsammans med Elisabeth, hennes kille/fästman Marcus och kompisar till dem. Kändes som om alla kände varandra men det beror ju på att i stort sett alla där är med i Changemaker, förutom jag då! Det var en mysig konsert som blandade juliga sånger med lite annat, så som country :) Efter konserten drog vi till ett ställe som hette La Boheme och tog några öl. Kvällen var verkligen hur trevlig som helst! Tyvärr fick jag vara en av de första att gå hem för jag visste ju att det skulle ta ca 1 timme sammanlagt för mig att komma hem.

Nyfiken på vad Changemaker är? Kolla in hemsidan : http://www.changemaker.no/ 

Nu är det dags för sängen! Nattinatti!

Vitt....

Vitt, vitt och vitt varthän jag ser just nu!!! Det har snöat sedan jag vaknade i morse och det är supermysigt att sitta inne och titta ut!


Träning??

Träningen förra veckan var i stort sett obefintligt, kände mig trött, seg och "mensig" hela veckan så jag orkade bara inte sätta mig på cykeln eller ge mig ut på en promenad. Även en del gott har väl slunkit ner..... Men, denna veckan ska det bli ändrig på det!! Har börjat veckan med en 50 minuters promenad med Petter och sedan 60 minuter på cykeln. Sitter nu med min lunch, en Nutrilett bars, en bit äpple och 2 morötter. Mitt mål just nu är att ha gått ner 1 kilo innan jag åker härifrån, räknat från det att jag vägde mig sist. På torsdag är det 2 veckor sedan jag vägde mig sist så då är det dags igen, har det inte försvunnit ett kilo då får jag jobba hårdare de dagar som är kvar (det är ju nästan en vecka kvar då)! Frågan är vad förra veckans dumma slarv har gjort med vikten.....

Sunt?

En av tjejerna berättade att häromdagen fick hennes barn varsin Nutrilett Bars med karamellsmak som kalendergave. Hur i helvete kan man ge det till sina barn? Tydligen har mamman sagt till barnen att detta är sunt gotteri!?? Hur fan tänker man då? Nutrilett är ju för fasen en bantningsprodukt för vuxna överviktiga personer, inte ett sundare alternativ till godis för barn!

Jag fattar verkligen inte hur man kan göra så!

Uppdatering av det senaste

Torsdag: Jag, Elina och Nathalie tog en sväng till IKEA. Vi hade sådan tur att vi fick låna Nathalies "föräldrars" bil så detvar väldigt smidigt! Det var nog en av de roligaste IKEA-turerna jag varit på, 3 trötta och fnissiga tjejer ledde till en del trams :) Och billigt blev det också, under 100 kr och då var 50 kr av dem inte till mig utan pepparkaksdeg till familjen.

Fredag: Baka pepparkakor av 1 kg pepparkaksdeg och gjorde en mjukpepparkaka med färdig pepparkakskryddor som Elina köpte till mig när hon var i Sverige förra helgen. Allting blev väldigt gott och det kändes så juligt när det luktade pepparkakor i huset och vi spelade julmusik! Senare på kvällen var jag barnvakt inne hos grannen och Elina kom och gjorde mig sällskap, väldigt mysigt. Planen var att vi skulle se IDOL-finalen för jag var så säker på att familjen hade TV4, men det visade sig ju självklart att de inte hade det. Stackars Elina, här hade jag bjudit över henne för IDOL-finalen och så kunde vi inte se den! Men det blev 24 resten av kvällen istället.

Lördag: Elina sov över hos mig och vi tog en skön sovmorgon och sedan blev det slappning i soffan framför 24 och lite goda pepparkakor och julmust som jag köpte när jag var hemma senast. Väldigt mysigt! Även kvällen blev lugn.

Söndag: Upp 8.30 för att skriva en jobbansökan som skulle in senast idag! Känns inte som om jag har någon större chans att få jobbet men söker jag inte så har jag ju verkligen ingen chans att få det! Sedan åkte jag in till stan för att träffa Victoria. Vi satt och fikade, tog sedan en sväng i affärerna och jag fick köpt en julkapp, sedan blev det en kaffe moca ( första gången för mig, det var helt ok för att vara kaffe!) inne på By Porten och där var det några som sjöng lite ju-l och ABBAsånger. Fråga mig inte varför de blandade in ABBA men bra och mysigt var det i alla fall! Sedan träffade jag Nathalie och vi åt lite innan det var dags att gå till Margaretakyrkan för att lyssna på luciakonserten. Hade fått en gratisbiljett och det var tur det för annars hade det kostat 150 NOK och det tycker jag inte det var värt. Alla sjöng fint och det var en mysig stämning men priset var lite för högt.  Lucia är ordentligt firat och jag känner verkligen att julen är nära nu!


Skype

Jag älskar Skype, tänk att kunna ringa gratis över hela världen! Satt precis och pratade med systrarna Cwyl och trots att jag befinner mig i Norge, Angelika i Sverige och Monica i USA så lät det nästan som om de satt här jämte mig! Gillar också det faktum att man kan prata flera samtidigt. Alla som inte har Skype borde ladda ner det (gratis) och börja ringa!




(Bild fr Google)


Trött i benen

Cyklade 45 minuter när Petter sov, shit idag var det tungt! Sedan var jag ute och gick 45 minuter när vi hämtade Gustav i skolan. Därefter har jag varit nere i Oslo och åkt skridskor med Margaretamaffian (Margaretakyrkan) i ca 45 minuter. Nu är jag trött i benen!! Det var verkligen mysigt att åka skridskor, kan inte komma ihåg när jag gjorde det sist! Balansen var väl inte den bästa men det blev bättre efter ett tag när jag kom på hur man skulle göra :) Mysigt att de gör en konstisbana mitt på Karl Johan som alla har tillgång tll. Har man egna skridskor är det bara att ge sig ut på isen, om inte så kan man hyra skridskor för 45 kr. Verkligen mysigt! Ännu mer mysigt är det säkert om det inte börjar regna som idag.. Men det var en trevlig kväll i alla fall!


 (Bild lånad från Google)

Jag är verkligen glad för att jag har träffat så många mysiga tjejer här i Oslo! Det kommer bli svårt att lämna dem.....


2 veckor

Idag om 2 veckor och 30 minuter kommer jag till Göteborg och då är jag ju nästan hemma! Är så glad!



                                                  


what goes around comes around..

Igår läste jag ett inlägg på min kompis Marias blogg där hon skrev att hon hade fått en bajsblöja på sig. Måste erkänna att jag kände liiite skadeglädje...hehe :) Men det skulle jag inte gjort, för idag när jag bytte på Petter så stoppade jag handen i blöjan som var full med bajs! Somliga straffar Gud med detsamma...

Min dag.....

Idag har jag och Petter varit i Bekkestua en sväng på förmiddagen. Lämnade in lite kort för framkallning och köpte lite mer nutrilett. De påsarna med pulver med chokladsmak som ska blandas ut i vatten går bara inte, smakar äckligt och konsistensen är fruktansvärd!!! Så det fick bli några bars och smothie istället. Någon som vill ha de resterande 13 påsarna? Sedan tog vi en sväng till biblioteket, kände att det var dags att lämna tillbaka den sista boken så jag inte glömmer det. Var hemma till 12 och fick i Petter lite lunch och sedan ner i sängen och han somnade nästan med en gång. Därefter hann jag vika 2 manskiner tvätt och köra igång nya. Sedan kom en man och lagade kranen i köket ( självklart kom han senare än vad som var sagt så jag hade stressat i onödan) så nu har vi vatten där igen! Resten av dagen gick åt till att hänga upp 2 maskiner tvärr, dammsuga och tvätta golven och ta emot en Gustav som var hur stirrig som helst när han kom hem!  Så dagen har gått i ett..... var skönt att glida ner i min soffa i tystheten nere hos mig när Dagfinn kom hem.

Äntligen!!

Nu i helgen tog Petter sina första steg!! Äntligen :)  Han står själv nu utan att man håller i honom och går om man tjatar på honom! Så kul att se att det går framåt och jag är verkligen glad för att han började gå innan jag slutade så jag fick vara med om det!

Min helg

Som vanligt har helgen gått fort, men det är väl så det är när man har trevligt! Vad har jag då gjort? Jo som sagt var jag barnvakt hos grannen i fredags, det gick jättebra. De lyssnade  på mig utan några större problem :) Alla var i säng kl 21 och fram till föräldrarna kom hem 01.30 satt jag och tittade på serien 24. Traskade sedan hem och lade mig. Det är konstigt, de flesta dagar har jag svårt att komma i säng för jag är inte tillräckligt trött men i fredags då jag skulle sitta upp länge började jag självklart gäspa kl 22..suck..

Tog sovmorgon i lördags, hur skulle man klara sig här i livet utan sovmorgon? Det är så skönt att kunna vakna av sig själv och slippa klockan!

Tillbringade min lördag och söndag hemma hos härliga Nathalie! Vi åt gott, drack en hel del vin, tittade på film och hade det hur mysigt som helst. Det blev en massa tjejsnack och skratt.  Hur underbart är det inte att umgås med personer som får en att skratta? Nathalie fick även klippt mitt hår och nu sitter jag med håret indränkt i hårinpackning och invirat i en påse och handduk, nu ska det bli fint!

Fick cyklat 40 minuter idag så det blev 4:e gången denna veckan *klappar mig själv nöjt på axeln*

Här är det snö :)

Idag har vi snö här, hade snöat i natt och även nu på förmiddagen. Jag och Petter var ute vid 10 tiden och lekte lite och Petter tyckte det var kul ända tills han blev pisseblöt om vantarna och därmed kall om händerna och samtidigt började bli trött.... men vi var ute i 40 minuter i alla fall och det var skönt!  Tycker det är svårt med vantar på små barn! Satte först på honom tjocka tumvantar men de var lite stora och han blir så frustrerad när han inte kan greppa om saker och det förstår jag, satte på honom tunna fingervantar i stället och det var bättre men de blev ju snabbt blöta och då fick jag bytt till ett par tumvantar, tunnare denna gången, och då kom frustrationen igen. Men det är ju klart att det är frustrerande att inte kunna ta i saker, svårt att leka då :(

Sitter nu och äter min lunch, en nutrilett bar med jordnöts- och chokladsmak, en banan och ett stort glas vatten, efter att ha cyklat 60 minuter. Har cyklat 3 gånger hittills denna vecka och det är jag nöjd över! Ska även försöka få in 1 eller 2 promenade i helgen också. Ska snart väcka Petter, funderar på en promenad ner till Bekkestua, får se om jag har lust senare, kan ta det i morgon istället. Ikväll ska jag vara barnvakt åt grannen. Börjar vid 17.30-18 tiden, pojkarna ska i säng vid 20 och dottern vid 21, där efter ska det bli 24 liggandes i deras sköna soffa! Föräldrarna kommer nog hem ganska sent, runt 02.30 tiden så jag kommer säkert somna på soffan :) Sköna extra 500 NOK!!

Mått och vikt 091202

Efter 2 mindre bra veckor med förskylning och därmed slappning så har jag tagit tag i mitt liv igen i måndags. Hittills har det gått bra, cyklat 2 gånger och inget godis el liknande och nutrilett till lunch alla dagarna. Idag var det dags att väga och mäta sig igen  och jag fasade lite för det måste jag säga! Var rädd att jag hade gått upp så jag är väldigt glad för det som har gått minus men också glad för det som är oförändrat för det hade kunnat vara plus där...

Reslutatet:

Vikt: - 2 kg (sammanlagt - 4 kg)

Midja: oförändrat ( sammanlagt - 5 cm)

Mage: oförändrat (sammanlagt - 3.5 cm)

Höfter: - 2 cm ( sammanlagt - 3.5 cm)

Sakta men säkert håller det på att hända saker!

Hemresa!

Glömde säga att min hemresa är bokad! Kommer till Göteborg kl 14.05 den 23 december och nu börjar nedräkningen! Pratade med Magus idag och han lovade att han ska fixa att jag blir hämtad så jag slipper dra med mig all packning vidare på pendeltåget och bussen.Snäll storebror jag har :)

Ser fram emot att komma hem och ser fram emot att fira jul!!

Läkarbesök

Idag har dagen i stort sett gått åt till att ta sig in till sjukhuset för att Petter skulle genomgå en uppföljning för att han är född för tidigt. Birthe jobbar inne i Oslo och Dagfinn som i vanliga fall jobbar ca 15 minuter från här var på möte inne i Oslo just idag så det föll på mig att få in Petter till sjuhuset. Vi tog bussen hemifrån vid 11.30 och var framme vid 12.30 och hade ett byte på vägen. Det var första gången jag var ute och åkte buss med Petter, har dock åkt T-banje en gång, och det var så klumpigt att ha med en vagn. Framför allt när man har en lite längre och bredare vagn. Det är verkligen trångt på vissa bussar. Fick lagt Petter tidigare än vanligt idag så han skulle ha sovit innan läkarbesöket och som tur var somnade han med en gång och sov hela bussturen.

Läkaen hade bara bra saker att säga om Petter! De har en ny tid bokad om 6 månader och hittar de inget fel på honom då så slipper han dessa uppföljningar mer, snacka om bra nyhet! Hans lungor lät bra,öronen var fina och allting vara bara bra!!  Petter älskar datorer, eller PC som de säger här, och han sa följade till läkaren: Petter låna PC? Läkaren skrattade gott åt detta och blev så imponerad av Petters tal att han frågade hur gammal det nu var som han egentligen var och han till och med tittade en extra gång bland sina papper för att se att han egentligen bara är 20 månader. Kul!!
 
I övrigt har vi inte gjort något idag. Kvällen ska gå åt till Mammas pojkar (snälla någon, få mig att sluta titta på det!!) och sedan Glee. Orkar jag så blir det nog ett eller två avsnitt av 24 :)

Vatten!

I några dagar har vi haft problem med att kranen i köket har läckt. Om man har stängt av vattnet under diskbänken så har det gått ganska bra och man bara sätter på den när man ska använda vattnet. Igår satt jag och pratade med Helena på Skype och hade Petter i knät och då hör jag hur det börjar spruta vatten i köket! Fan!! Fick snabbt ner Petter på golvet, avslutat samtalet med Helena och in på köket. Det rann inte längre vatten utan nu sprutade det från översta delen av kranen och det rann vatten från kranen, även om vattnet var avstängt. Och det var ganska så varmt vatten som kom! Fick stoppat upp det med en handduk så det slutade spruta och fick lett ner vattnet i diskhon och så var det bara att ringa till Birthe som ringde rörmockare. Första beskedet var att de skulle komma innan arbetsdagens slut ( kl var ca 14 nu) men vi hade sådan tur att han kom efter ca 40 minuter och fick stopp på det hela. Tyvärr hade han inga delar att byta ut kranen med så det enda han kunde göra var att stänga av vattnet. Så nu har vi inget vatten i kranen i köket, dock är det vatten till diskmaskinen som tur är. Det ska komma någon och titta på kranen imorgon och jag hoppas de har med sig rätt delar...annars dröjer det ju över helgen...

Mysförmiddag!

Jag och Petter har verkligen haft en mysig förmiddag ihop! Skönt efter den dagen vi hade igår!.

Vi åt frukost ihop, lugn och stilla och satt och tittade ut över området som var sååå fint när allting har ett täcke av gnistrande frost och är så vitt, här var det 7 munis grader kl 8.00. Vi satt och såg solen gå upp och den fina blåa himmlen kom fram och molnen färgades rosa och lila. Vi hade ljus tända och en brasa sprakade i kaminen och gjorde det varmt och skönt.  Sedan satt vi och myste med en bok och tittade på The Voice och dansade lite :)  Idag gillar jag verkligen mitt jobb!!

Hoppas på en lika bra fortsättning. Planen är träning när Petter sover och sedan lite brödbak. Ha en bra dag!


åhh vilken dag!

Idag blev en sådan där dag då man egentligen kunde struntat i att gå upp.... Petter har varit så gnälligt så jag blir galen. Han har inte kunnat koncentrera sig på någonting mer än några minuter och så fort jag ens tittar på något så ska han också ha det, i 2 sekunder, innan det är dags att ha nästa sak. Han ska upp och ner och upp och ner i stolen och upp och ner till mig. Ingenting är bra alls..suck....När Gustav kom hem var han så uppe i varv att han fick med sig Petter och mitt i detta skulle vi göra läxor. Dessa genomfördes efter mycket bråk och tårar och kommentaren: du är så sträng, jag vill ha en snällare praktikant! Han var helt hopplös vilket jag tror är en reaktion på att jag har berättat att jag ska flytta hem. Igår vid middagen sa han att han inte ville ha en annan praktikant utan att jag skulle stanna. Det kändes i hjärtat kan jag säga! Jag trodde inte han hade blivit så fäst vid mig och med tanke på att jag är första praktikanten så blir det nog jobbigt när jag försvinner och det helt plötsligt kommer en helt ny. Men efter många om och men blev läxorna gjorda och sedan var det bara att ta på dem kläder och få ut dem ett tag och göra av med lite energi! Nu när Birthe kom hem berättade hon att Petter hade vaknat redan kl 7 idag, vilket inte alls är likt honom. Detta är säkert en stor del av varför han har varit som han varit idag, han har helt enkelt varit trött, hade varit skönt om Dagfinn hade berättat det i morse så jag hade varit beredd. Jag uppfattade inte alls att han var så trött, då hade jag ju låtit honom vila lite mer, förstår inte hur jag kunde missa det! Men det var väl för att jag aldrig upplevt honom sådan här innan, i vanliga fall när han är trött så syns det tydligare och han vill mysa och ha nappen och så, inte alls så här. Och s¨har han fortfarande inte gjort nr 2 idag, kanske har något med det att göra också! Men men, bara att ta nya tag imorgon igen :)

Nu ska jag njuta av avsnitt av säsong 2 av serien 24, får skynda på lite om jag ska hinna se alla säsongerna innan jag åker hem!

Ny vecka, nya tag

Nu är det dags att ta itu med träningen igen. Började veckan med 40 minuter på cykeln igår, det var tufft att komma igång igen efter 2 veckor utan! Men samtidigt väldigt skönt :) Lunchen fick bli en Nutrilett bar med karamellsmak. Har provat karamell-, brownie- och jordnöttersmak och karamell är klart bäst och brownie riktigt äcklig. Har även köpt nutrilett att dricka, chokladsmak, men fy vad den smakade illa! Eller nej, det var inte smaken det egentligen var fel på utan snarare konsistensen, att dricka något som känns mjöligt var urk! Men jag har 14 påsar kvar så det är bara att kämpa på! Läste att man kan byta ut hälften av vattnet mot kaffe, får se om det blir bättre. Inte för att jag egentligen gillar kaffe men...  Har tänkt att jag ska byta ut lunchen mot nutrilett för det är då jag har en tendens till att äta onyttiga saker. Så nu har jag lunchen klar för ett tag framöver :)

Sitter just nu och väntar på att klockan ska bli tillräckligt mycket för att lägga Petter så jag kan kolla på 2 avsnitt av 24 när han sover :) har bara 3 avsnitt kvar på första säsongen! Borde egentligen gå ut och gå för det är klarhimmel och sol men det är 4 minus så jag väntar hellre och går ut när Petter vaknar sedan och hoppas på att det är lite varmare då. Hoppas det fina vädret håller i sig ett tag nu!

RSS 2.0