1:a advent


Hoppas alla får en trevlig första advent!!


(bild från goggle)

o


Själv tillbringar jag den i soffan och tittar på serien 24. Jag fastnade inte i den när den gick på TV men Dagfinn har hela serien på DVD så jag tänkte jag skulle ge den en chans. Tänkte se några avsnitt till och sedan göra iordning mig och åka ner och fika med tjejerna i kyrkan.

 


Slapparlördag!

Idag har verkligen varit en slapp lördag, bortsett från att jag har plockat iordning nere hos mig så har jag inte gjort någonting alls. Har tillbringat större delen av dagen i soffan framför datorn eller tv:n. Såg filmen "Prinsen och jag", har sett den innan och jag skulle väl inte kalla den bra men det är tidsfördriv i alla fall. Vaknade inte förrän kl 12 idag! Somnade visserligen inte förrän kl 2 men ändå! Hade en trevlig kväll med tjejerna samt två pojkvänner hemma hos Caroann ( visst är det ett fint namn?!) igår. En kväll med vin och mycket skratt :) Tog sista vagnen hem och var hemma strax efter 1. Det är ett härligt gäng med tjejer jag träffat här!!

Börjar äntligen känna att förkylningen släppt! Även om jag blir väldigt lätt anfått så fort jag gör någonting fortfarande. PÅ grund av förkylningen har inte motionen blivit riktigt bra denna veckan men 5 timmars promenad har det i alla fall blivit sammanlagt och jag jag har lyckts hålla mig ifrån godis och liknande alla dagar utom igår när vi fick så god chokladglass och pepparkakor hos Caroann. Men jag kan ialla fall säga att jag bara tog lite glass och kände mig nöjd med det! Hoppas på bättre träning nästa vecka, måste utnyttja cykeln som jag har här nu innan jag åker hem :)

Ikväll har Birthe och Dagfinn besök av grannarna Vivian och Per och de har lagat mat under hela dagen och jag ligger nu och väntar på att de ska säga att den är klar så jag kan gå upp och hämta lite :) JAg har varit barnvakt åt grannars 3 barn två gånger tidigare och nu frågade de om jag kunde hjälpa dem med fredag nästa vecka och även lördagen den 19:e. Jag sa så klart ja! Skönt med lite extra pengar, har fått 500 kr per gång innan och 1000 kr extra skulle verkligen inte vara fel :)


En salig blandning av bilder

Hinkelpinkel och Makka pakka som Petter fick i födelsedagspresent. Hinkelpinkel har ljud och det är väldigt högt, förstår inte hur det kan ha blivit godkänt!




Pusslet Petter fick av mig i födelsedagspresent. Jag fastnade för färgerna och de söta figurerna när vi var i Danmark i somras.




Då jag har lite hemlängtan lägger jag upp bilder från mina föräldrars hus så ni som inte har varit där kan se hur det ser ut :)




En del av ängen nedanför huset



Så här mystiskt kan det se ut hos mina föräldrar en dag i mars





Mina föräldrars fin ahund Reina som är en blandning mellan Pittbull och Amstaff. Världens finaste och snällaste hund :)


Reina i sin älskade fotölj. Fattar inte hur hon kan tycka det är skönt att försöka få plats i den! I denna ställningen brukar hon snarka ganska gott!



Det här är "hemma" här i Norge. Vi bor längst bort i ett radhus med 4 boenden



Vår ende av huset sett från gräsmattan. Jag har undervåningen


Stolen jag blev förälskad i på en loppis i Veddige. Har inte kunnat släppa tanken på den och nu har mina snälla mamma och pappa köpt den till mig i julklapp! Kommer passa bra ihop med mitt bruna klaffbord som jag också köpt på loppis. Älskar loppis :)



En tomte jag pysslade ihop igår, var en inte allt för bra beskrivning med den och det var pilligt men jag tycker den blev söt!



Ett litet sött hjärta jag gjorde igår. Man har ett frigolithjärta, sedan lägger man ett ganska tunt lager ull på hjärtat och sedan början man "picka" med en nål med en liten, liten hulling på. Efter ett tag ( läs länge!) så tovas ullen och man kan forma den efter hjärtat. Det var tidskrävande men det blir fint :) 








Regn och pyssel

Igår var det en regnig start på dagen, regnade hela förmiddagen och var grått och trist! Petter vägrade att somna i sin säng när det var dags för vila, efter 1 timme och 10 minuter gav jag upp och tog upp honom för att lite senare lägga honom i vagnen och han somnade med en gång. Hade lovat att hämta Gustav igår så han kom hem lite tidigare. Eftersom jag hoppades på att Petter skulle somna i vagnen så gick jag ut lite mer än en timma innan jag skulle hämta Gustav så att Petter fick sova lite. Det var uppehåll när jag gick ut så jag tog på mig gymnastikskor och regnjacka men hade med mig regnbyxor. Planen var att jag skulle ta vägen förbi Europris och köpa mig ett par gummistövlar. 10 minuter in i promenaden började det regna, när jag hade kanske 300 meter kvar till affären så började det störtregna! Jag blev så blöt då regnet gick direkt in i skorna och det som hamnade på jackan rann ner över rumpan och benen. Fick skyndat mig in i affären, köpte gummistövlarna, tog på mig dem och regnbyxorna innan jag gick ut. Ochh när jag kommer ut igen, kanske 15 minuter senare, så är det blå himmel med sol..vad hände? Jag blev ju hur varm som helst så det var bara att börja ta av sig igen!

På kvällen var det julpyssel med glögg och julmusik nere i kyrkan. Det var en träff "över gränserna", alla vuxna som går på någon av träffarna var välkommna. Det var verkligen mysigt och jag fick lite mer julkänsla. Jag satsade på det lite mer tidskrävande pysslet, förutom de obligatoriska vi skulle göra till kyrkans gran, då de var dessa jag kände att jag hade mest behov av så det blev inte så mycket gjort. Men det som blev gjort blev bra och det var kul med mer vuxet pyssel :) Bilder kommer senare idag.

Nu är det dags att snart få upp Petter och äta lite frukost. Ha en bra dag allihopa!


Bögjävel?

Till dig som kallar dig Bögjävel, känner jag dig? Publicerar inte en kommentar om jag inte vet vem som står bakom den. Men tack för att du tror att jag skulle klara 22 kilo :)

Middag på stan

Igår kväll var jag ute och åt på restaurang inne i Oslo, tror det var första gången faktiskt!

Saken är den att min kompis Johanna har haft kontakt med en kille via nätet under flera år men de har aldrig träffats på riktigt. Nu är det så att denna killen har flyttat hit till Norge och bor i Lillehammer, ca 2 timmars tågresa från Oslo och han skulle tillbringa måndag-fredag denna veckan på kurs här i Oslo. Det visade isg att han inte kände någon här och då tyckte Johanna att han och jag kunde hitta på något och gav mig hans mail. Vi pratade lite på msn och bestämde att vi skulle ses igår och att vi skulle ut och äta något. Det var ganska spännande hur vi skulle hitta varandra då vi inte visste hur den andra såg ut. Men jag sa att jag skulle stå vid huvudet på tigern som står på Oslo S och att jag skulle ha svart jacka, blåa skor, blå halsduk och utsläppt hår. Han lyckades hitta mig :)

Vi gick till en mongolisk restaurang som jag varit sugen på ett tag, den var ok men inte lika bra som Bamboo! Vi hade en trevlig kväll och hade mycket att prata om, tror vi satt 2 ½ timme inne på restaurangen innan han sa att han måste röra på sig för han var så trött. Han lovade att det inte var på grund av mig som han gäspade... Jag babblade osm vanligt på... men han var bra på att hänga med :)

När jag kom hem hade jag tänkt gå och lägga mig tidigt men fstsnade uppe hos Birthe och Dagfinn och satt och pratade med dem och sedan var jag ju bara tvungen att kolla mail och så och det blv sent i säng igår igen. Min förkylning som kändes bättre igår är värre idag..suck..*snörvel snörvel* Så nu längtar jag efter att Petter ska sova så jag kan lägga mig på soffan :) Vädret bidrar tyvärr inte till att pigga upp en idag :(

Kraftigt överviktig?

Var inne på en sidan på nätet där man bland annat kunde räkna ut sitt BMI ( Body Mass Index). Man skulle fylla i läng, vikt och kön. Vet ju sedan innan att mitt BM är för högt och att jag borde gå ner i vikt men tyckte kanske att svaret jag fick var något hårt : Du är är kraftigt överviktig (fetma). Du behöver gå ner 22 kilo för att bli normalviktig.

Alla har olika åsikter om hur mycket man ska väga för att vara "normal" och vart gränser går för överviktig. Jag vet att jag väger för mycket, och ja jag skulle gärna gå ner 22 kilo, men jag vet inte om jag skulle kalla mig själv för kraftigt överviktig. För mig är kraftigt överviktig en person som är betydligt större än mig, men som sagt, alla har ju olika sett att se på det. Dock kommer inte BMI vara det viktigaste mått för mig direkt utan jag går mer efter hur jag mår och trivs med en vikt och att komma under 88 cm i midjan, vilket är rekommenderat högsta mått för kvinnor.

Förra veckan innehöll ingen som alls träning med tanke på min förkylning, under hela veckan kändes trapporna här hemma som rena träningspasset. Jag hoppas på att kokmma igång med träningen denna veckan, men idag är jag alldeles för tät och trött för att börja. Matmässigt var förra veckan inte direkt toppen med godis på onsdag, chips på fredag och kaka igår. Men idag började jag att låta bli godis och liknande igen. Det enda jag får äta innan jul är några pepparkakor, lussekatter och kanske lite julgodis. Även lite julmust hoppas jag på :) Me det är inga frosserier det handlar om utan bara precis lagom..får se hur det går med det :) Man kan ju inte låta bli sådant som hör julen till, det är ju bara jul en gång om året!


Söndagen som har gått

Ställde klockan så jag kom upp i morse. Efter en snabb frukost hoppade jag in i duschen på med kläderna och ner till Oslo. Idag var det sista dagen med julbasaren och den ville jag ju ha sett. Det var mysigt men egentligen inte så mycket att ttitta på eller köpa. Fick lite mer julkänsla och insåg att det är fösta advent nästa helg! Pratade lite med tjejerna och sedan åkte jag hem igen då det skulle vara kalas för Petter som fyller 2 år idag. Vi åt korv med bröd, snittar ( vi vuxna) och lite kaka. Petter fick många paket och vet inte riktigt vad han ska leka med nu, allt för mycket att välja på. Ett tema i presenterna är "Drömmehagen" med hinkelpinkel och makkapakka. Ingen aning om den finns i Sverige och vad den i så fall kallars där men här är den ialla fall mycket populär bland barn i Petters ålder, samma enkla typ som Teletubbies men väldigt mycket bättre! Har variy seg idag, fick inte så mycket sömn i natt. Som jag skrev igår så var jag barnvakt på kvällen. Petter var inte i säng när jag kom upp men det var inga problem att lägga honom och efter det tittade jag och Gustav på tv och åt glass, det blev inget popcorn. Efter att jag lagt honom blev det mer tv och en film. Klockan 1 började jag få nog och tänkte att jag skulle ta med babaywatchen ner och lägga mig men kom på att den inte fungerade då Petter har tryckt på alla knappar och ändrat frekvensen ochjag har ingen aning om hur man ändrar den. Jagh försökte somna på soffan och tror jag lyckades dåsa till vid 3 tiden, halv 4 kom de hem!! Snacka om att jag var trött! Nu blir det en stund till på soffan och sedan dags att sova! Ha en bra kväll!

Dagen som gått..

har tillbringats liggandes i soffan bortsett från de 2 timmarna som jag tillbringade liggandes i sängen. Om man har sovit i 12 timmar borde man inte ha behov av en tupplur mitt på dagen men jag var så väldigt trött och det var riktigt skönt.

Har precis ätit hemlagad pizza till middag, gott! Om en stund ska Birthe och Dagfinn hem till några vänner på middag så jag ska jobba ikväll. Inte särskilt jobbigt då Petter kommer vara lagd när de går och Gustav och jag har bestämt att vi ska se på film och äta popcorn innan det är dags för honom att sova. Mysigt :) Dock är risken stor att Petter kommer vakna några gånger under kvällen, han har börjat med det, men jag håller tummarna att han sover i natt!

Dagens jobboutfit är följande: pyjamasbyxor, raggsockar, linne och en kofta, väldigt bekvämt :)

Hoppas ni får en trevlig lördagskväll!

Herregud...

så trött jag är idag! Jag sov 12 välbehövliga timmar i natt men nu är jag hur trött som helst igen och ligger i soffan och funderar på om jag ska ta och lägga mig i sängen en stund. Mår mycket bättre idag, förrutom att jag hostar lite. Men som sagt är jag trött, hur trött som helst!

Skulle egentligen varit i kyrkan om 30 för att hjälpa till att breda smörgåsar som ska säljas på julbasaren som är där denna helgen, men jag är alldeles för slut för det. Sa att jag kanske skulle komma förbi en sväng för att kolla läget men just nu känns det inte som om jag har lust att göra iordning mig, sätta mig på bussen i 30 minuter, gå till kyrkan, umgås med folk och åka hem 30 minuter igen. Nej sängen känns mer lockande! I morgon blir det kalas här och jag funderar på att vara med där ett tag och efter det åka in till basaren om jag känner att jag orkar. Vi får se.


Nu blir det nog sängen!
 

Besviken...

Ibland är inte allt som man vill men det är väl bara att leva med? Är ganska så besviken just nu...men, men det går väl över. Undrar bara varför?


Mållös!

Under tiden som jag väntade på att Petter skulle vakna såg jag på en brittisk variant av Antikrundan. Där var det bland annat en man som kom med 2 tavlor. Den ena var målad av storebrodern till någon käns konstär och värd 200-300 pund. Den andra var målad av en rysk, ganska så känd, konstnär och mannen visste att den var värd en del, han gissade själv på max 15 000 pund (vilket är ganska så mycket pengar!) Han som värderade tavlan sa att den inte såg färdig ut och att den troligen inte var avslutad, att den egentligen skulle höra till någonting, någonting större. Han sa också att den var ganska så smutsig efter att ha hängt över spisen i många år. När han skulle säga värdet så sa han: jag skulle tro att värdet ligger på 200..(tystnad)...ja 200 000 pund alltså! Snacka om att mannen blev totalt mållös, man riktigt såg hur han försökte få fram något men det gick inte!

200 000 pund är idag 2 384 420 SEK och 1 941 580 NOK (enligt Forex.se och Forex.no)  Det är ganska så mycket pengar!! ca 13 gånger mer än han hade tänkt sig, och då är ändå 15 000 pund mycket pengar.


Jag önskar jag hade en sådan tavla hängandes någonstans :)

*snörvel, snörvel*

Idag kände jag mig lite piggare när jag vaknade och tänkte: YES! Dock insåg jag snart att halsen hade börjat göra lite ont och det kliar i den så jag har börjat hosta...suck..Men jag har ingen feber överhuvudtaget så det är jag glad för :) Men som sagt,kände mig ganska pigg när jag låg i soffan och väntade på att Petter skulle vakna. Kl 9 väckte jag honom och efter att frukost med tillhörande ut och inplockning i diskmaskinen och avtorkande av diverse ytor i köket kände jag mig död! Är helt slut trots att jag har tagit tabletter och nu väntar jag bara på att tiden ska gå så jag kan ge Petter lunch och sedan lägga honom. Därefter blir det ryggläge för mig med täcke och kudde i soffan, blir det inte sömn så blir det en film. Men innan dess tänkte jag orka dammsuga och vika tvätten...vi får se hur det blir med det. Skönt att det är fredag i alla fall så jag kan sova i morgon!

Eländig, eländig..

är precis vad jag känner mig idag! Jag mådde bra i måndags kväll, vaknade och kände mig lite förkyld och sedan gick det utför under dagen och idag är det ingen höjdare direkt. Ska försöka ta mig igenom dagen men blir jag värre får jag ringa hem Birthe eller Dagfinn lite senare. Än så länge går det bra, Petter sover fortfarande och förhoppningsvis gör han det fram tills kl 9! Kommer bli en lugn dag och vi ska inte gå utanför dörren, får räcka med gårdagens promenad. Så jag antar att det idag får bli att läsa böcker, kanske sätta på någon film ( han tittar ganska koncentrerat vissa stunder) och måla. Middagsvilan får gå till på samma sätt som igår. JAg tog med Petters täcke och kudde och så gick vi ner till mig och han fick sova i min säng med mig. Gud så skönt jag sov! Ett riktigt sömnmedel att höra honom ligga och sussa jämte mig! Jag har provat att ha honom i sin egen säng och så lägger jag mig nere hos mig och har med babywatchen ( hur det nu stavas) men av någon anlednig kan jag inte slappna av då ocg drömmer en massa konstiga drömmar om att Petter står och gråter och ropar på mig och jag inte hör honom för att babywatchen inte fungerar. Så att ha honom jämte mig var en bra lösning, får definitivt bli så senare idag :)

Har precis tagit en tablett och väntar på att den ska börja fungera så att jag kan må som en människa igen. Hoppas alla ni andra där ute mår betydligt bättre än mig!


Allergi?

Sedan några månader tillbaka har jag börjat fundera på om det är någonting som jag är allergisk mot. Det började med att jag insåg att jag hade börjat nysa betydligt mer än vanligt och det kliar i näsan allt för ofta, både inne i näsan och på näsan, på kanten av näsborrarna.  Sedan började jag få huvudvärk allt oftare, en huvudvärk som inte går bort med tabletter. Kände mig småsnuvig hela tiden utan att det varken blev värre eller bättre, vilket nu har blivit värre. Känner mig "tjock" i huvudet och är nästan alltid trött. Därefter har det börjat klia i ögonen, först bara på ögonlocken. KLiade mig så mycket att jag blev öm på ögonlocken, nu kliar det även inne i ögonen och jag är röd och linserna skaver. Om jag är allergisk så måste det ju vara mot någonting som finns nere hos mig för det är ju här jag tillbringar mest tid. Undrar om det kan vara dammet eller kanske fukt eller mögel? Jag har inte tidigare haft några problem med allergier och har aldrig kunnat känna av mögel. Vet dock att jag har en liten, liten, allergi mot kvalster enligt ett allergitest för ca 6 år sedan.

Någon som är mer insatt i allergier än mig och som har någon ide? Eller kanske något förslag på vad jag ska göra?

Tillbaka i Oslo

Nu är jag tillbaka i Oslo igen efter en riktigt trevlig helg hemma i Frillesås. Trots att jag bara hade 2 dagar på mig så har jag hunnit med en hel del. Ett stort tack till pappa som hämtade mig i Kungsbacka på fredagskvällen. På vägen hem passade vi på att handla på Coop och det var perfekt att handla kl 21.30 en fredagkväll, inte en människa! Dock var det lite utplockat men vi hittade det vi skulle ha. På lördagen åt jag frukost med mamma och sedan tog jag ut min "röda faran" för en sväng till Veddige där det blev loppis och en sväng på Karlssons. På loppisen hittade jag en fin stol men av någon dum anledning köpte jag den inte. Om jag inte såg helt fel så kostad den 25 kr.....vet att jag blev förvånad och tittade igen på grund av det låga priset men ändå kan jag inte låta bli att fundera på om det verkligen stod 25 oc inte 250 kr?  Nöjde mig med 3 böcker men har inte kunnat sluta tänk apå stolen sedan dess...... Svängen på Karlssons slutade i en julkapp till Petter och lite smått och gott till mig och mamma. Sedan var det raka vägen hem, in i duschen och sedan kalas med nästan hela familjen. Vad skönt det var att träffa alla igen!!!! Vi åt smörgåstårta och sedan annanspaj till efterrätt. För dig som aldrig provat annanspaj har jag bara en sak att säga: gör det!! Så himla gott :)

Trots en hel del mat under dagen åkte jag hem till Anders och Maria och åt kötgryta och drack vin och sedan lite mer annanaspaj. Daniel, Anders bror, kom och höll oss sällskap senare och det blev en hel del vin. En aningen för mycket vin kände jag när jag vaknade dagen efter!! Men det var det värt för kvällen var väldigt trevlig! Efter en frukost som var välbehövlig, dock något svår äten, hann jag umgås en del med Maria innan det var dags att åka hem till mina föräldrar. Väl hemma fortsatte vi att äta resterna av smörgåstårtan och annanspajen, senare blev det middag och efter det åkte jag och Maria hem till Fia, min systerdotter, och hennes Anders och spanade in deras nybyggda hus. Och självklart fikade vi lite och åt upp det sista av annanas pajen :)  Fia och Anders har verkligen fått det fint i sitt hus. Har följt en del på hennes blogg men det är ju verkligen inte detsamma som att se det i verkligheten! På kvällen körde Fia in mig till Kungsbacka och jag började min färd upp till Oslo. Jag var hemma och innanför dörren 00,40 och jag stupade i säng, hur trött som helst men väldigt nöjd med helgen!

Nu är det inte lång tid kvar innan det är jul och jag ska komma hem helt och hållet och jag ser fram emot det samtidigt som det ska bli tråkigt att lämna familjen, särskilt Petter, och tjejerna i Margaretakyrkan och Elisabet. Blandade känslor det där!


Sverigebesök

Ingen som läser min blogg har kunnat missa att jag ska ner till Sverige i helgen. Allting är packat och står klart i hallen så nu ska jag bara äta lunch, fixa lite mackor till senare i dag, väcka Petter, få i honom lite frukt, leka lite med honom, få på honom och mig utekläder och sedan få ut honom, packning och mig tills strax innan kl 15. Tänkte vi kunde leka ute en stund innan jag ska åka så får han lite frisk luft också. Vå får se hur det går med den planeringen :)

Är så väldigt trött idag, har sovit dåligt den sista veckan. Spelar ingen roll vilken tid jag går och lägger mig, jag bara ligger och vänder och vrir på mig! Jag som aldrig har problem med att somna, vanligtvis somnar jag efter 5 minuter eller så, nu tar det säkert över en halvtimme och jag hatar det. Och när jag väl somnat har jag så konstiga drömmar och så tror jag inte det är sant när klockan ringer på morgonen och får tvinga mig upp. Jag förstår att jag kan ha svårt att somna om jag har mycket att tänka på men det har jag inte och det är inga jobbiga saker som ploppar upp i huvudet på kvällen ..... *gäsp* Men jag hoppas få lite sömn på bussen ner, ska åka med Bus4you och det är ju ganska så bekväma säten där så det ska nog gå bra :)

Hoppas alla får en trevlig helg!

Mått och vikt 091112

Jag har bestämt mig för att inte väga och mäta mig varje vecka utan hålla mig till varannan vecka. Dock kunde jag inte låta bli att göra det i går i alla fall. Här är resultatet:

Vikt: samma som innan. Dock är det en sådan där "vanlig" våg och ingen digital så det är ju svårt att se exakt om det rör sig om under kilot. Fortfarande - 2kg från start

Höfter: - 05 cm, sammanlagt -1,5 cm

Mage: -0,5 cm, sammanlagt - 3,5 cm

Midja: - 1 cm, sammanlagt - 5 cm

Har ännu inte gått ner så att andra kan se det, men jag känner och ser faktiskt lite skillnad själv och det är ju uppmuntrande! Nu kommer en helg utan motion och med god mat och godis och jag ska bara njuta :) Och på måndag tar jag tag i det hela igen!

Blir såååå trött!!

Ibland blir jag bara så trött på Dagfinn och Birthe! Innan jag bokade denna hemresan för 2-3 veckor sedan så frågade jag om det fanns någon möjlighet att någon av dem kunde vara hemma till 15.30 i morgon så jag kunde hinna med en lite tidigare buss än vanligt. Och visst, det skulle inte vara några problem  och jag bokade bussen. Idag när jag tittade tiderna för bussen som jag måste ta härifrån så visade det sig att jag skulle behöva gå härifrån vid 15.10- 15.15 tiden för då hinner jag med en buss som går nära och jag slipper släpa på allting så långt. Frågade om det var ok om de kom lite tidigare och helt plötsligt lät det som om det skulle vara omöjligt för dem! Lät på dem som om ingen av dem ens skulle ha kunnat komma hem till 15.30, trots att de hade lovat mig det! Jag blir så trött.......jag hade ju sagt ifrån innan och de sa att det var ok. Det lät nästan på dem som om detta var helt nytt för dem och att de inte hade hört det innan.  Men tydligen skulle Dagfinn försöka gå ifrån sitt möte lite tidigare så att han hinner hit. Och hinner han inte till senast 15.15 så kör han mig till t-banan istället. Så nu hoppas jag att han löser det, han brukar inte direkt vara i tid! Men jag anser att om han inte är här i tid så får han faktiskt köra mig in till Oslo.

Det som stör mig mest är att jag till och med har hört Dagfinn prata om att han eventuellt skulle ha tagit ledigt hela dagen i morgon för att åka iväg och hälsa på sin familj i Ålesund under helgen, då var tydligen inte mötet så viktigt!!! Men nu.....

Snälla, håll tummarna för att han kommer i tid så att jag hinner med min buss och slipper stressa!

Trööött i kroppen!

Idag är jag verkligen trött i kroppen, i stort sett i hela kroppen! I tisdags blev det ingen träning alls för jag var jättetrött, igår blev det bara ca 1 timmes lugn promenad med Petter men på kvällen var det dans som gällde på träffen i Margaretakyrkan så då fick jag rört lite mer på mig. Vad kul vi hade! Även om det kanske gick sisådär....... Vi fick lära oss några steg ur Dirty Dancing och Pulp fiction. Jag är väldigt tacksam för att vi inte hade publik! Efter det blev det smörgås och bara slappa och ha det trevligt. 

Idag har det varit kallt och grått ute så det blev ingen promenad, dock cyklade jag 60 minuter idag och jag är död! Ser verkligen fram emot att vila kroppen i helgen!!  Ingen träning, god mat och godis.... en helg att se fram emot!

Har precis packat färdigt och nu ska jag inte röra en fena under resten av kvällen och jag ska tidigt i säng!


mmm...godis..

För första gången på flera dagar är jag sugen på godis....... Kan det kanske höra samman med att jag har mensen? Ganska så troligt va? Bara att stå ut..snart försvinner den!!!

Dröm..

Inatt hade jag en så konstig dröm. Jag drömde att jag letade efter en stuga att hyra i Frillesås trakten och hade hittat en som jag var och tittade på. Större delen av insidan var klädd i furu, vilket jag tycker är riktigt fult, men jag kände ändå att det var bättre än inget. I drömmen tittade jag på stugan från utsidan och jag vet vilken stuga det var jag drömde om, eller ja, den såg inte ut som den verkliga men placeringen är den samma. Det är en sommarstuga i närheten av mina föräldrar. Han som hyrde ut den skulle ha 2.500 kr i månaden och sa att tyvärr hade de ingen vanlig vattentoalett men jag tänkte att det var ok med tanke på att jag är uppvuxen med mulltoa. Tydligen skulle det vara någon slags kemisktoalett. Finns det något sådant eller var det bara i min dröm? I alla fall, jag skulle gå in på toaletten och det första jag ser är ett bubbelbad, fullt bubblande. Inredningen på toaletten är helt ny, massa kakel och jag blir överlycklig för badet. 2,500 kr för detta är inte helt fel! Jag går längre in på toaletten och snacka om att jag blir förvånad när jag ser att det finns en pool och en ganska så stor rutschkana längre in! Toaletten är gigantisk. Jag blir överlycklig, dock inte särskilt förvånad ändå utan det hela känns ganska troligt, men jag inser att jag nog kommer få lägga runbt 1000 kr i månaden på el för allt detta.

Hur kan man drömma att den lilla sommarstugan utan vanlig toalett som man funderar på att hyra även har en gigantisk toalett med bubbelbad, pool och ruschkana? Och fortfarande till en hyra på 2.500 kr? Varifrån får man allting?  Jag vet att drömmar är ihopkok av alla intryck under dagen och hjärnans sätt att bearbeta allting, men hur i hela friden får den ihop så konstiga drömmar?  Min fantasi under nätterna är betydligt bättre än den under dagen!!

Packning

Tänkte jag skulle packa ner allting som jag inte använder, så som sommarkläder, och ta med det ner nu till helgen. Började idag för att komma igång och insåg att det mesta använder jag faktiskt, men lyckades få ihop en bag med handväskor, sjalar, klänningar, skor mm som jag inte använder nu. En del saker som jag tagit med hit upp men aldrig använt åkte också ner i väskan. Ska bli skönt att få med lite hem nu så jag slipper ha så himla mycket att släpa på till jul. Det enda positiva med att ha ont om pengar är att jag i alla fall inte har shoppat så mycket här :)

Helg= film, tjejkväll och fotbollsmatch

Hade precis skrivit ett långt inlägg från helgen och idag men allt lyckades försvinna....surt. Så här kommer en kortare version:

Lördag: Åt frukost med familjen och deras gäster, mysigt. Gjorde inte så mycket under dagen men lyckades få cyklat 45 minuter. På kvällen var det tjejkväll hos Stina och det var väldigt trevligt. Även om jag kände att jag var ganska så tråkig då jag var nykter, en av de få som var det :) Lyckades hålla mig ifrån godiset, glassen, tårtan och chipsen *klapp på axeln*. Var hemma vid 1 tiden och kom isäng vid 2 tiden.

Söndag: Tog sovmorgon, skönt! Tittade på Mamma Mia medan jag åt frukost och sedan förra veckans Bonde söker fru. Därefter blev det pedíkyr. Vad skönt det är med fina fötter! Det händer alldeles för sällan, framför allt under denna årstiden. Måste bli bättre på det! Dagfinn, Gustav, morfar, Frank och kusin Jörgen var på cupfinalen i NM i fotboll. Matchen stod mellan Aalesund (Ålesund) och Molde. Familjen är från Ålesund och det var därför släkten var nere på besök, för att se matchen. Birthe och hennes mamma och syster och Petter tittade på tv:n här hemma. Jag hörde dem tydligt och väl när de ropade och hoppade och stampade i golvet så jag gick upp och höll dem sällskap under slutet av matchen som var väldigt spännande då Aalesund lyckades få in 2-2 precis i slutet och det hela ledde till straffsparkar. Väldigt spännande och även om jag tyckte det var roligast att titta på de som jag satt med än själva matchen så kunde jag inte låta bli att ryckas med. Av 5 sparkar var lyckades Aalesund vinna med 5-3! Vilket jubel!!! Saken är den att Ålesund och Molde legat i "fejd" länge, de har varit mot varandra länge och Molde har sagt att det värsta som kunde hända dem var att förlora mot just Aalesund, och så blev det. Första gången som Aalesund vann NM och deras suportrar blev helt galna! Måste  a varit en riktigt, riktigt HÖG stämmning på stadion!
Kvällen ägnades åt mer film och jag kom alldeles för sent i säng trots att jag var trött.

Därför var jag ganska så seg när klockan ringde i morse! Petter var trött och jag fick väcka honom kl 9! En sjusovare :) Jag ägnade förmiddagen åt att fixa med disken och plocka undan och dammsuga efter helgen. Jag satte Petter på en stol vid bordet och där satt han hur snällt och fint som helst och lekte i säkert en hel timme, han är så duktig! Vi har en stol med armstöd som jag har börjat skjuta helt in till bordet och det gör att han inte kan trilla ner från den, om han nu inte börjar klättra vill säga, och jag tror att han känner sig så stor när han sitter där och är jätteglad och nöjd! Petter har verkligen vuxit på de månader som jag har varit här!
Under tiden som han sov så passade jag på att cykla 60 minuter och efter att han vaknat gick vi ut och gick 60 minuter, det var skönt att komma ut och jag fick fixat en del av mamma och pappas kombinerade födelsedags- och farsdagspresent, snart färdig med den och sedan är det bara att fixa det sista med Annettes ( storasyster) födelsedagspresent och sedan är det färdigt!

Besvikelse..

Igår köpte jag en flaska cola light för att festa till det lite nu när det var fredag :) Sagt redan från början att cola light är ok men inte för ofta. Har inte druckit det på 2 veckor så jag var riktigt sugen. MEN vilken besvikelse det blev!!!!! Det var ju inte alls så gott som jag hade tänkt!! Kändes mest sött och slaskigt. Den apelsinsaften som jag druckit den senaste tiden har varit mycket godare :)

Snacka om att man vänjer sig av med saker snabbt. Och i detta fallet är det ju endast positivt!!

Ögongodis!

Jag säger bara Tyler Perry.....mums!!!  Han är inte bara snygg, han har byggt upp allting med sina egna händer och sina egna pengar. Imponerande!!


 (bild lånad från Google)

 (Bild lånad från Google)

 (Bild lånad från Google)
Tyler som hans karaktärer Madea. Kanske inte riktigt lika snygg här :)


Inne på dag 12..

utan godis, chips, popcorn, kakor eller glass!!! Det har hittills gått förvånansvärt bra och jag är glad att jag lyckats hittills. Får se hur det går på lördag då vi tjejer ska träffas. Risken finns att det kommer finnas godis och snacks men det är bara att hålla ut. Ska inte dricka något för jag vet att jag slarvar med det så snart jag får alkohol i kroppen, plus att jag vet att om jag blir bakis på söndag då är det svårt att låta bli! Så jag kommer hålla mig till min cola light, som jag förresten har druckit mycket mindre av än vanligt den senaste tiden. *klapp på axeln*

Träningen denna veckan har gått ok hittills. Förrutom cyklingen i onsdags så gick jag även en 40 minuters rask promenad med Petter, skönt att komma ut men var mest en plåga för det blåste fruktansvärt kallt! Sedan gick jag även 20 min rask promenad till t-banen. Dock tog jag en buss hem så jag bara behövde gå ca 200 meter, skönt att slippa i mörkret och kylan. I går blåste det och jag ville inte dra ut Petter så vi höll oss inne. Ha de tänkt gå ut på kvällen men det blev lite rörigt då Birthe var borta och Dagfinn skulle hämta och lämna Gustav på kalas samt att Dagfinn behövde åka iväg en sväng till jobbet innan Birthe kom hem. Så jag sprang mest upp och ner och passade Petter. Dock lyckades jag cykla 30 min, någorlunda lugnt tempo, tillräckligt för att börja svettas och få upp pulsen. Sedan ett antal situps. Så det ser fint ut än så länge! Får se hur det blir idag. Funderar på en promenad med Petter då det inte blåser idag. Hatar verkligen när det blåser och är kallt ute för det blir så väldigt kallt då! Men först ska jag njuta av de 1 ½ timmarna till som Petter sover :)


Julkänsla

SNacka om att jag fick en känsla av jul då jag i igår vaknade upp och snön hade lagt sig ute, visserligen bara ett tunt lager men ändå, och jag kommer upp och ser att Dagfinn har köpt julbröd :)

Julkänslan ville inte släppa så när jag råkade hitta en julskiva i skåpet när jag letade efter något annat så fick den hamna i CD-spelaren. Det var kul att höra julsångerna på norska, var inte helt lika de svenska varianterna som man ju är så van vid och anser är de "rätta". Men det var ganska så mysigt i alla fall. Men nu är snön borta så känslan har släppt :)

Mått och vikt

Efter en svettig och kämpig timme på cykeln så kom jag på att jag kanske skulle ta och uppdatera om vikt och måt. Kanske inte hänt så mycket men det har hänt något och det är positivt och leder till att jag vill fortsätta att kämpa vidare. Måste bli bättre på promenader, även om det är mörkt och kallt och jag måste börja äta lite mindre portioner. Men jag är nöjd med att inte ha ätit godis på 9 dagar :)

Med tanke på att alla jag känner mycket väl vet hur jag ser ut, och förhoppningsvis tycker om mig oavsett mina mått, så bestämde jag mig för att lägga upp mina dem så ni kan se skillnaden sjäva. Dock är jag lite för känslig vad gäller min vikt så jag kör XX på den. Tittar man på tabellen så har det ju hänt lite ialla fall!

 

 

090908

090917

090930

091024

091104

Vikt (med kläder på)

XX

XX

- 1 kg

XX

-2 kg (sedan 090908)

Mått midja (smalaste delen)

101 cm

100 cm

99 cm

99 cm cm

97 cm

Mått mage (tjockaste delen)

113 cm

111,5 cm

111 cm

110,5

110 cm

Mått höft (bredaste delen över rumpan)

117,5 cm

 

117 cm

117 cm

116,5 cm

116.5 cm

 


Snö!

Glömde säga att det snöar hos mig precis nu!! Små små flingor som försvinner så snart de har landat, men det är ändå snö :)

Min dröm...

Glömde berätta om en dröm jag hade natten till igår, den var jätte konstig. Jag drömde att det var en person, vet ej om det var man eller kvinna, som hotade att skjuta mig. Jag hade en pistol i handen och tog upp den och sköt mot personen. Dock lyckades personen slänga sig ner på marken och jag råkade träffa personen som stod bakom istället. Jag blir helt förtvivlad och ska ringa efter en ambulans. Saken är bara den att i Norge har de 3 olika nödnummer, 110 för brandkår, 112 för polisen och 113 för ambulansen.  I drömmen kunde jag inte komma ihåg vilket nummer som var vilket utan jag försökte ringa 114 hela tiden men kom aldrig fram och jag vet att jag tänkte att det var ett jävla dumt system med olika nummer och jag hade panik över att inte få tag på ambulansen. Självklart kom jag inte fram med tanke på att jag ringde fel nummer. Det som är absolut mest tydligt från drömmen är det här att jag tyckte det var så dumt med olika nummer.
Igår morse då jag läste tidningen hittade jag en artikel om just nödnummren i Norge och den handlade om att det var några som ville införa samma nummer till alla, precis som i Sverige. Dock var det en del kritik mot det då de var oroliga för att de busringningar som nu vanligtvis kommer till polisen skulle drabba de som behövde ambulans eller brandkår och inte bara polisen som det är nu. Jag lovar att jag inte hade läst någonting om detta innan igår! Skumt......

Det går inte ann....

att vara så här lat som jag om man vill gå ner i vikt! Man kan inte ligga på sin f*ta röv i soffan och tycka att det är för mörkt och kallt att gå ut och gå en promenad. Det är bara att bita ihop och komma sig ut!! Var ute en sväng i går kväll och fick sett att trots att det ser mörkt ut inneifrån så är det inte så mörkt eftersom det är gatulampor och hus överallt här, man måste inte välja att gå just u skogen vid den tiden. Så nu har jag inga undanflikter,det är bara att ta på sig reflexerna ( för säkerhetsskull) klä sig efter väder och ge sig ut!

Den enda motionen jag hade igår var 2x20 min rask promenad, inte så bra men bättre än inget ialla fall! Idag är planen att cykla 1 timme när Petter sover och sedan försöka komma ut på en promenad med honom i eftermiddag, får hoppas det inte börjar regna. Hade tänkt gå ut nu på förmiddagen men innan jag var färdig med allting så blev det försent då Petter snart ska ha lunch och sovtid så det får bli sen.

Ikväll ska det bli tacos i Margaretakyrkan och det ska bli så gott och trevligt, det ser jag fram emot :)
Nu ska jag ta hand om lilleman som sitter här bredvid mig och ritar, problemet är bara att han tycker det är roligare att sticka upp pennan i näsan än att använda den på pappret :) Han har en tendens till att stoppa upp allt han kan i näsan, skulle inte förvåna mig om det kommer fastna någonting där en dag!

Godis!!

Hade lätt, helt utan problem, stoppat i mig en stor godispåse just nu! Är så sugen!

Men jag ska
INTE!!

Depp!

Jag brukar sällan vara deppig av mig men i går kände jag mig verkligen nere och jag vet inte varför. Skulle ju varit på dest i lördags men hoppade över det och så skulle jag fika i Oslo på söndagen men kände det var dumt att riskera något även om jag mådde bra så jag stannade hemma. Hela lördagen gick åt till att titta på filmer och söndagen gick åt till att läsa ut en bok på 400 sidor..... och tycka synd om mig själv helt utan anledning! Men jag är på bättre humör idag och är äntligen tillbaka på jobb igen. Som det ser ut nu mår Petter bra och verkar inte haft några problem med svininfluensan. Han borde verkligen ha mått sämre....men jag är såååå glad för att han inte har gjort det!! Min lilla pojke :)

Idag började jag veckans motion med 50 minuter på cyklen och sedan några situps ( som jag brukar) och det var skönt. Snacka om perfekt att kunna träna under arbetstid!!!

Idag är dag 8 utan godis, glass, chips, kakor, popcorn mm :) Stolt över mig sjäv!  Har 10 dagar utan likande framför mig innan jag får äta igen. Lovat mig själv att jag får äta helgen 13-14-15 november när jag är hemma på besök, ska på kalas och ska åka buss fram och tillbaka . Gillar att ha med godis då, blir mindre åksjuk om jag har någonting att tugga på. Och så är det så ju GOTT!!!

RSS 2.0