Dag 6

Dag 6 utan godis, chips eller liknande är nu avklarad! Jag var riktigt godissugen igår men lyckades hålla mig ifrån alla påsarna här hemma och gick snabbt förbi godiset i butikerna, riktigt stolt över mig själv!m Dock har jag fått i mig tomma kalorier i det vin som jag har druckit ikväll, då jag inte kunde gå på festen så fick jag festa till det lite själv hemma med vin :)


Rubrik?

Tycker att det är så svårt att hitta bra rubriker! Får nästan alltid sitta och fundera på vad jag ska skriva där. Så om ni tycker rubrikerna är tråkiga ibland så vet ni varför.....

Spanska ord

Igår var jag duktig och hann med nästan allt det jag hade tänkt. Fick plockat undan alla kläder som ligger i högar på stolarna, gick lite över 1 timme och det var kallt och grått, fick köpt lite vin och en present till mamma, pluggat lite spanska men någon pedikyr blev det inte. Får ta det idag istället.

I den spanskaboken som jag har lånat står det ett tips om att man ska slå upp det spanska namnet på de föremål som man har i hemmet och sen ska man sätta upp lapparna på respektive sak. Detta gör att man hela tiden ser orden på rätt sak och därmed lär man sig dem bättre. Jag tror verkligen på den metoden men måste säga att det blev ganska krångligt då det enda lexikonet jag har är ett ficklexion på norsk-spansk. Det är inte alltid lätt när man inte kommer på det norska ordet för det man vill slå upp. Exempel på ord som skiljer sig mellan svenska och norska: täcke- dyna, kudde- pute, tröja-genser, linne-singlet. Jag provade även ett lexikon på nätet och det gav mig ganska konstiga svar ibland så det kände jag inte att jag kunde lita på. För att vara säker på att det hela blev rätt skickade jag min lista till Veronica och bad henne kolla den så nu väntar jag bara på svar så jag kan sätta upp dem :)

På kvällen igår kom Elina över och vi satt och tittade på Idol, Skavlan och Spårlöst försvunnen, sedan blev det en ganska så tidig fredagkväll för oss. För att slippe gå hem ensam i mörkret så sov Elina över och det var mysigt :) Hon både kom och gick genom min ingång och var inte uppe en enda gång, helt klart smart med tanke på Petter!

Denna veckan har jag bara jobbat 1 dag och det känns ganska så tråkigt! Hade jag haft pengar så kunde man ju ha hittat på en del men då är det inte denna månaden så det är bara att hålla sig hemma och hitta på billiga saker!

Dagens fråga...

Vaknade med h uvudvärk idag och känner mig trött och lite snorig....betyder definitivt inte att jag har svininfluensa men frågan är om jag ska gå på festen ikväll eller inte med tanke på att vi har svininfluensa i huset ? Jag har verkligen inte lust att bara vara hemma idag men det är ju inte shysst (hur man nu stavar det!) mot alla andra på festen om det skulle vara så!

Någon som har en bättre stavning på shysst?


Upp och hoppa

Nu är det dags för mig att komma mig upp ur soffan och ta itu med dagen. På schemat idag står en ordentlig promenad, plocka undan nere hos mig, plugga spanska och skön pedikyr innan Elina kommer ikväll för att titta på Idol. Hade tänkt ta en sväng ner till Oslo för att köpa de gummistövlarna som jag hittade häromdagen men insåg att mitt busskort gick ut igår så jag får vänta med det till helgen då Birthe köper ett nytt till mig när hon kommer hem i eftermiddag.

Idag känns det verkligen inte som fredag med tanke på att jag bara har jobbat en dag denna veckan. Med tanke på att jag bara jobbat en dag denna veckan så kändes det svårt att fråga Dagfinn och Birthe om de kunde komma hem tidigare den 13:e så jag kunde hinna med en lite tidigare buss än vanligt men det gick bra. Det är ju inte mitt fel/val att jag inte har jobbat denna veckan. Skönt att slippa komma hem så sent!

Resa bokad!

Har precis bokat en hemresa i november. Kommer vara hemma på besök från sent den 13:e till kvällen den 15:e november. Kommer ha fullt upp för jag ska hinna med att träffa mamma och pappa, åka en sväng till Karlssons och förhoppningsvis loppisen för jag behöver lite fler svenska böcker, träffa Maria, kolla in Anders och Fias hus och så ska det bli familjekalas. Kommer bli en helg med mycket att göra men jag ser fram emot det!!

Även idag har jag varit ledig. Har ägnat mig åt att i stort sett inte göra någonting, bortsett från att jag var hos Elina och åt lunch och drack te, väldigt mysigt. Promenaden på 45 minuter från henne, via affären, fick bli dagens motion då jag är ganska så slut i benen efter 1 timmes cyklande igår!

Kommer ihåg när jag var yngre och tyckte det var så konstigt och irriterande när vuxna sa att tiden går så fort för det tyckte man ju inte då men det är konstigt hur snabbt dagarna går även om man inte har något inbokat! Skrämmande att märka hur dagarna bara försvinner! Dock innebär det ju att det snabbt kommer vara jul och jag ska flytta hem men jag gillar inte hur de försvinner så, snart kommer jag vara gammal utan att ha märkt hur det gick till! Inte ett dugg förvånad om man en dag vaknar upp och undrar vad som har hänt med ens liv!


Ytterligare en i stort sett ledig dag

Igår jobbade jag som vanligt men efter det positiva svaret på svininfluensan så är Dagfinn hemma idag. Stackaren hann bara till Amsterdam innan han fick vända hem, ingen USA resa för hans del inte. Jag funderade lite igår om huruvida jag ville ha ansvaret för Petter nu när han är sjuk och kom fram till att det vill jag inte! Men jag behövde inte ens säga det till dem utan Dagfin hann före. Han tyckte verkligen inte jag skulle behöva ha det ansvaret så det kändes skönt. Jag hade bara Petter den stunden som det tog Dagfinn att lämna Gustav och de andra barnen till skolan. Därefter gjorde jag roliga saker som att plockan undan, sätta in i diskmaskinen, torka av och vika tvätt. Dagfinn tackade så mycket :) Han är så lat att nästan inget hade blivit gjort om inte jag gjorde det! Jag hade blivit galen med en sådan man! Undrar hur det såg ut hemma de 8 veckorna som han var pappaledig?

Känns skönt att hittills ha kommit igång med träningen denna veckan. I måndags cyklade jag 60 min, igår 45 minuters promenad ( i mörkret och kylan, tur jag hade Elina som sällskap!!) och nu precis 60 min på cykeln igen. :) Och hittills inget godis, inga chips, inga popcorn, ingen glass och inga kakor. Stolt att jag har lyckats undvika kakan i kylen, chipsen i skåpet och godiset på bänken!!! :) Visseligen bara gått 2 ½ dag så vi får se hur det går men det är ju bättre än inget!

Nus ka jag in i duschen, äta lunch, passa Petter när Dagfinn ska hämta Gustav och i kväll är det bowling med margaretatjejerna. Ska bli så kul, var länge sedan jag bowlade sist!!!


Svininfluensa!!

Petter har fått ett positivt svar på svininfluensavaccinet vilket innebär att han har svininfluensa!!! Hur jävla typiskt är det inte att han blir sjuk dagen innan han ska få vaccinet? Konstigt nog så verkar han må mycket bättre idag än de 2 sista dagarna och hans temp är mycket lägre. Idag var tempen 37.65  utan febernedstättandetabletter och det är betydligt bättre än de 39.3 han hade igår. Han äter bättre och han leker och pratar idag, iallla fall de 2 timmarna som han var vaken. Nu ligger han och sover och jag hoppas han gör det ett tag så att kroppen får återhämta sig ordentligt. Svininfluensan sätter sig gärna på luftvägarna och går ner i lungorna och Petters lungor är verkligen inte bra sedan innan så får vi hålla alla tummarna vi kan för att det inte ska bli värre! Snacka om en mardröm som blir sann...och Dagfinns om flög till USA i natt....

Birthe ska prata med läkaren om en stund och fråga hur vi ska göra och om vi kanske kan få komma så att han kan lyssna på Petters lungor bara för att vara säker och så ska hon fråga hur vi övriga i familjen ska göra. Ska vi ta Tamiflu i förebyggande syfte och hur ska vi förhålla oss till andra, är risken stor att vi smittar andra även om vi inte är sjuka, kan vi bära på ändå? Usch och fy....

En annnan allvarlig sak är att nu i lördags, innan Petter blev sjuk, så hade familjen besök av Dagfinns föräldrar och hans ena bror med fru och deras 3 flickor. I går hade tydligen alla flickorna blivit sjuka med feber och om de har fått svininfluensan så är det fruktansvärt för den familjen då mamman har cancer och går på behandling och har väldigt dåligt immunförsvar!!!! 

Levande ljus!

Det absolut bästa med hösten är att mysa med levande ljus! Jag älskar levande ljus!!!!! Det blir en så mysig stämning, det luktar gott och det värmer faktiskt en hel del om man har några stycken. Man kan pynta med dem och ha doftljus som luktar ljuvligt, som sagt älskar ljus. Tänk att sitta en mörk kväll, släcka alla lampor, tända levande ljus, ett glas vin eller en god öl och kanske se en mysig film eller bara sitta och mysa med någon... :) Helt klart det bästa med hösten!

 
(Bild från Google)


Igår var jag som sagt ledig och ägnade dagen åt roliga saker som att städa, tvätta och träna. Hade planer på att åka och köpa mig ett på gummistövlar men det blev inget av det, får ta itu med det en annan dag. På något sätt bara dagen flög förbi. kvällen ägnade jag åt att läsa lite spanska och titta på tv med en massa levande ljus.

Vad jag har gjort i helgen

I fredags hade jag fortfarande huvudvärk så kvällen gick åt till att titta på Idol och sedan Skavlan. Jag tycker verkligen att Skavlan gör ett bra program och han har intressanta gäster. Det är otroligt hur ett sådant program i Norge/Sverige kan locka sådana stora gäster! Efter Skavlan var planen att jag skulle lägga mig men så kom Spårlöst försvunnen ( Brottskod försvunnen tror jag den kallas i Sverige) men efter den blev det ialla fall sängen!

I lördags tog jag det lugnt, dag 5 med huvudvärk. Åt en lång och mysig frukost med familjen. Fick städat lite och på kvällen var jag bjuden på middag hemma hos Victoria som var med i Nicaragua. Det var jag och en annan tjej, Mona ( också från Nicaraguatiden), som var bjudna och det var god mat, gott vin och trevligt sällskap. Det blev sista bussen ner till stan och sista t-banen hem till mig, var hemma strax efter kl 1. Victoria har flyttat in i en ny lägenhet och den var verkligen mysig, hade lätt kunnat bo i den!! Den var gammal och det var en massa vinklar och vrår och sängen var tvungen till att vara jättehög då den var placerad äver varmvattensberedaren, om mna nu inte ville ha sängen i vardagsrummet då, det hade ju varit en lösning. Kvällen var super mysig. När jag kom hem skulle jag bara kolla en sak på nätet och det blev snabbt en timme så jag var inte i säng innan kl 2. Kom ihåg att ställa om klockorna innnan jag lade mig som tur var.

På söndagen vaknade jag innan klockan och det är hur skönt som helst. Hade dock huvudvärk igen! Låg framför tv:n en stund men bestämde mig slutligen för att ta tabletter och gå och lägga mig igen. Somnade nästan med en gång och sov lite över en timme, helt underbart att vakan utan huvudvärk! Åkte sedan ner till stan och gick till Margaretakyrkans kafe där jag tillbringade några mysiga timmar med att fika, prata med tjejerna och att sticka. Börjar få ordningen på stickningen nu men håller mig till endast rätiga maskor ( ingen aning om man kallar det så men jag gör endast räta maskor) men hoppas på att kunna utveckla det hela längre fram :)
Söndagskvällen gick i bloggenstecken. Hittade en blogg som är skriven av en nu 24 årig tjej som har genomgått en gastric bypassoperation för 2 år sedan och man får följa hennes liv innan , under och efter operationen och det är verkligen fascinerande. Satte mig och läste från första blogginlägget och trots att jag satt i flera timmar så kom jag bara halvvägs, det är ju trots allt 2 års bloggande att läsa. Väldigt intressant att se hur en sådan operation påverkar en människa, både på gott och ont.

Planen idag är att läsa klart bloggen så jag kommer till nutid och eventuellt ska jag försöka ta mig in mot stan och ta en sväng på ICA Maxi och se om de har kvar sina billiga regnstövlar. Igår var jag pisseblöt om fötterna efter bara halva vägen till t-banen, tydligen är mina vinterstövlar från förra året inte längre täta! Ska också antingen gå en långpromenad eller cykla på cykeln. Nu är det dags att komma igång igen! Idag börjar även dagarna utan godis, kakor, glass mm igen. Dags att skärpa sig så jag kan se lite mer resultat!


Ljust!

Så ljust det var nu på morgonen!!! Vad mycket piggare jag var, vaknade till och med några minuter innan klockan ringde, helt underbart :) Synd att det inte kommer hålla i sig så länge men man får glädjas för stunden!!

Det som inte får hända har hänt!

Petter är sjuk!!!!  Han har feber, ca 39 grader, och han kastade upp igår. Det hela började igår och då åkte de in till Ullevål som är deras sjukhus och läkaren där tog svininfluensa testet och vi får svar runt kl 18 idag. Dock, och detta är det bästa av allt, trodde inte läkaren att det var svininfluensa!! Men de måste ju testa i alla fall. Så nu går vi spända och väntar på svar. Dagfinn är hemm idag och så snart apoteket öppnar har de blivit tillsagda att åka dit och köpa Tamiflu som är medicin mot svininfluensan. Eller ja, det botar ju inte svininfluensan, men tar hand om symtomen och är tydligen väldigt effektivt. Om man har svininfluensan måste man börja på Tamiflu innan 48 timmar för att det ska kunna verka.

Dagfinn är hemma idag för att se hur Petter mår under dagen. Det absolut jävligaste av allting är att idag kl 14 har Petter tid för vaccinering mot svininfluensan! I fredags så blev det godkänt att vaccinera barn under 3 år och samma dag ringde deras sjuksköterska på hälsestationen här (vårdcentralen) och erbjöd en tid nu på måndag. Men eftersom Petter har feber så kan han inte få vaccinet även om det inte skulle vara svininfluensan som han har nu för man måste vara frisk innan. Och en annan sak är att om han börjar få Tamiflu idag, även om han inte har bekräftad svininfluensan kan han ta den för säkerhetsskull, så kan han inte heller vaccineras idag för då skulle medicinen göra att vaccinet inte gäller. Men vi ihåller alla tummar vi har för att det inte är svininfluensan utan bara vanlig förskylning/lättare variant av vanliga influensan ( man kan ju bli sjuk även om man vaccinerats men man bli mindre sjuk då) och att han blir bättre snart och att han kan bli vaccinerad senare i veckan!!!!

Dagfinn ska egentligen åka till USA i morgon med jobbet och vara där tills på lördag men får Petter bekräftad svininfluensa så kommer han ju självklart inte åka. Han ska åka tidigt i morgon bitti men får inte svar om svininfluensan inna kl 18 idag så det kommer nog bli lite stressigt för honom innan han vet hur han ska göra.

Snälla, håll tummarna för Petter!!!


Äntligen musik!

Sedan jag kom hit har jag förbannat det faktum att jag inte har kunnat lyssna på musik ordentligt då jag bara har min dator att spela på och de högtalarna är verkligen inget att skryta med. Jag har ju en DVD spelare att spela på men inga skivor så.... Men nu har jag kommit på den smarta idèn att helt enkelt koppla datorn till tv:n med hjälp av kablarna till DVD spelaren och vips så hade jag bättre högtalare!!! Så nu kan jag äntligen lyssna på musik ordentligt och är sååå nöjd med mig själv just nu!!

Lite synd bara att det tog mig 5 månader att komma på det.... och att jag behövde få idèn från Elisabeth då hon sa att jag borde kunna koppla datorn till tv:n för att kunna se på film då DVD spelaren inte funkade..... Men det där behöver vi ju inte låtsas om, eller hur? :)  

Nu ska jag ta itu med städandet och sedan ska jag gå upp och se om det finns några rester kvar från tacosen som vi hade igår, innan det är dags att börja göra mig iordning för middagen jag ska gå på ikväll. Har blivit hembjuden till Victoria som var med i Nicaragua och det ska verkligen bli mysigt, ser fram emot det!

Ha en riktigt bra lördag alla ni där ute!!


Fantomsmärta (och nej, jag menar inte min huvudvärk....!!)

Förra hösten, för nästan exakt 1 år sedan, så opererade jag ut en av mina visdomständer som växte fel och gjorde ont och idag har jag ont där den satt! Det gör ont i käken :( Det känns precis som ett tag efter operationen och det är ömt och gör ont. Ingen aning om varför, det finns ju ingen tand som kan göra ont där längre!
Hoppas det går över snart.....

GRATTIS

Ett STORT grattis till Jannike och Kalle som fick en liten dotter natten till idag!! Ska bli intressant att höra hur det gick och jag ser fram emot att så småningom få hålla den lilla tjejen och bara mysa och förundras över hur liten hon är! :)

Saknad

Idag är en dag med saknad! Skulle tro att det har att göra med att jag är inne på min 4:e dag med huvudvärk och känner mig både trött och sliten. Hatar verkligen huvudvärk! Några av sakerna som jag saknar:

- att ligga och sova i min alldeles egna säng. Den är absolut den bästa sängen jag någonsin sovit i!

- att vara i min lägenhet, omgiven av min egna saker. Kommer definitivt sakna den!

- at ta en sväng ner till stan i Borås och bara strosa runt i affärerna och kolla på folk. Och faktiskt ha råd att köpa någonting ibland!

- sitta i soffan hemma hos Veronica med en kopp te i handen och en filt över mig och bara snacka en massa skit. Att hela tiden säga att "nej nu är det sent, jag borde gå" men ändå sitta kvar och hade det skönt.

- vara hos mamma och pappa på torpet. Att sitta i soffan och läsa på kvällen, pappa sitter i fotöljen och sover, mamma går runt och pysslar och Reina ligger på golvet och njuter.

- att höra sprakandet och känna värmen från kaminen och vedspisen på torpet.

- familjekalas/middagar. Att vara omgiven av min härliga familj där alla pratar i munnen på varandra, skrattar och har trevligt!

- att mötas av en glad Reina när man kommer hem.

- "11-fikat" med mamma och pappa och eventuellt andra besökande.

- min bil, eller snarare att köra bil.

- sitta och mysa med mina vänner hemma och dricka lite vin. Har träffat flera trevliga tjejer här men det är en annan sak med vänner som man har känt så länge.

- umgås med Maria och Anders och inse att jag har varit där betydligt längre än vad jag hade tänkt tack vare deras gästfrihet! Att sitta i deras soffa med en mugg te, se barnen leka och snacka skit.

- köpa svensk pizza, till svenska priser!

- köpa Thaimat (nr 16 A med kyckling så klart!) på Siam i Kungsbacka.

- gå en sväng på Kungsmässan.

Detta är bara några av sakerna som jag saknar idag! Men en titt på almanackan glädjer mig då jag ser att idag om 2 månader så är jag hemma :) Kommer komma hem på besök en gång innan dess, i november, men om 2 månader så kommer jag hem helt. Ingen aning om vad jag ska göra efter det men det ska bli kul att komma hem och alla mina vänner och min familj kommer tycka jag e j**ligt jobbig som bara ska träffas hela tiden och ni kommer säkert be mig sticka igen :)
 

TV-kväll

Enda fördelen med att ligga hemma med huvudvärk istället för att vara och baka pizza med tjejerna är att jag kan se de tv-program som jag missar annars.  Så idag blir det "Bonde söker fru" kl 20.00, "The Mentalist" 21.30 och till sist "Royal Pain" kl 22.30. Tyvärr ett litet glapp där mellan 21.00 och 21.30 men det ska jag nog kunna lösa!

Ha en bra kväll alla er därute :)

Huvudvärk...

Inget jobb för mig idag :( Trots att jag lade mig redan kl 21 igår så har inte huvudvärken släppt! Jag blir så frustrerad för ligger/står jag bara stilla så gör det inte alls ont och jag tänker att den har gått över. Men så rör jag på mig och då gör det ont igen. En sådan där huvudvärk som ligger och tickar i tinningen och som man tydligt känner i takt med pulslagen...... :(

Det blev därför inget jobb för mig idag och som det ser ut nu kommer jag även missa pizzabakningen med tjejerna i Margaretakyrkan. Ska snart ta mig en sväng ner till butiken och få lite luft och köpa något att knapra på eftersom jag tycker så synd om mig själv idag :) Får bli lite film sedan så att tiden går idag och jag hoppas på att jag har sluppit huvudvärken i morgon!

usch...

Vaknade i morse och hade en sådan där huvudvärk som ligger långt bak och som man bara väntar på ska bryta ut. Hade även massa "gojs" i ögonen och de kändes svullna och jag var trött. Trots detta gick jag och Petter ner en sväng till Bekkestua och handlade lite på Nille, en lågpris butik med massa småsaker och ting. En salig blandning av allting! Jag fick köpt lite reflexer, som jag har märkt att det är dags att börja använda, klistermärken och papper till ett litet projekt jag har, samt ett par fingervantar. Riktig storshopping :) Sedan gick vi hem och då jag hade räknat tiden fel, eller snarare kommit hemifrån alldeles försent, så somnade Petter nästan i vagnen men jag fick hållit honom vaken så att han fick ätit lite innan han somnade i sin säng. Vid denna tidpunkten hade min huvudvärk utvecklats och när jag började städa i ordning lite hemma så insåg jag att varje gång jag böjde mig ner så började jag må illa. Så jag hoppade dammsugningen idag, får bli imorogn istället. Satte mig i soffan och slappade lite och då kom Gustav hem och ville baka en kaka. Inte riktigt vad jag var sugen på men snäll som jag är så sa jag ja. Det blev en chokladsockerkaka med glasyr på ( färdig glasyr måste jag skamset erkänna!) och uppe på den rev jag blockchoklad och lite apelsinskal. Den såg god ut men har inte smakat på den :) Efter detta skulle Gustav till en kompis och jag var redo för sängen men Petter som vaknat var självklart hur pigg som helst och ville inte att jag bara skulle sitta i soffan. Nu var jag illamånde med jämna mellanrum och bara väntade på att jag skulle behöva springa på toa och huvudet gjorde ont vad jag än gjorde och jag började frysa. Aldrig har jag varit så glad när Birthe kom hem! Gick direkt ner till soffan, gick sedan upp en sväng  och åt och nu ligger jag i soffan igen, fortfarande med huvudvärk och illamående och jag fryser. Jag hoppas verkligen inte att jag ska bli sjuk utan hoppas dett blir bättre när jag har fått sova ordentligt i natt!!!!

Ska ta en dusch nu och sedan ta på min pyjamas och ta mitt täcke och ligga i soffan tills det är dags att sova, vilket kommer bli väldigt tidigt idag!

Magplask

kommer ni ihåg att jag skrev om att en av bönderna i "jakten på kærligheten" var så fin och verkade så mysig? Nu har säsongen kommit igång så mycket att friarna har flyttat in hos sina bönder och man börjar få en uppfattning om vad det är för folk. Clas som han heter verkar helt ok, dock ej så bra som man fick uppfattning av i början. Tyvärr gjorde han, i mina ögon, ett stort magplask i gårdagens program då man fick se att han rökte inomhus. Om det är något jag avskyr så är det rökning inomhus!!!! Jag tycker det är sjukt äckligt !! Det är upp till var och en om man vill röka i sin bostad eller inte men förvänta er inte att jag kommer dyka upp allt för ofta! Det är hemskt att behöva duscha och tvätta alla kläderna efter att ha varit på besök hemma hos någon! Clas blev plötsligt betydligt mindre attraktiv i mina ögon! 

Någon som håller med? Om rökningen menar jag? Eller någon som tycker det motsatta kanske?

Toppendag!!!!

Idag har varit en riktigt mysig dag! Jag och Petter hade en lugn förmiddag då vi lekte och målade lite och jag fick även pysslat lite. Petter har slutat vilja sova innan lunch så nu provar jag hur han blir av att sova efter lunch istället, få prova hur länge det funkar att han sover då. Under tiden som vi satt och åt så kliade han sig i ögonen och sa "nana", det var första gången som han talade om för mig att han ville sova! Under tiden som han sov läste jag ut min bok "Björnarna och jag" som är en sann historia om en man som lever ihop med 3 björnar från det att de är riktigt små och har förlorat sin mamma tills de är runt 3 år och av olika anledningar lämnar honom. Ska inte avslöja hur det går eller hur det slutar ifall någon annan ska läsa boken. Mannen bor ute i skogen och vaskar guld, ingenstans i boken står det vilket år det är men boken är utgiven 1968J. ag rekommenderar den verkligen! Det var väldigt fascinerande att läsa om deras liv och man får en helt annan uppfattning om de lurviga varelserna som lunkar fram i skogen, de är mer lika människor än man tror och har känslor precis som vi.

Efter att Petter hade sovit så gjorde jag en matpakke med ostsmörgåsar, kakaor och varm kakao och så gick vi i ut på en långpromenad. Jag hade planerat promenaden så att vi skulle gå förbi en lekplats och där stannade vi och mumsade på matpakken och Petter fick lekt lite. Petter skrattade och hade kul och sådant värmer i hjärtat :) Vi var ute i strax över 2 timmar och det var väldigt mysigt! Men jag har fortfarande inte riktigt fått upp värmen ordentligt så jag ska nog upp och göra mig lite te snart. När Dagfinn och Birthe kom hem så hade vi en mysig middag med levande ljus och satt och pratade och hade trevligt. Så min dag har varit riktigt, riktigt bra!!! Och nu är det snart dags för "Jakten på kærlighet" så det blir bara bättre :)

Söndag eftermiddag och kväll

Hela söndagseftermiddagen och kvällen har jag, tro det eller ej, tillbringat i kyrkan. Inte det minsta likt mig! Började med att jag åkte ner till cafét som brukar vara på lördagar och söndagar för att tjöta bort lite tid. Det var inte så många där men vi som var där hade trevligt och jag gav mig på att börja sticka. Gick ganska bra för att vara typ 4 gången jag provade det :) Sedan var det dags för UNG-mässa och jag hade tänkt åka hem men så visad det sig att ungdomskören skulle sjunga och då jag känner flera av dem tänkte jag det kunde vara ett bra tillfälle att lyssna på dem så att jag i alla fall har gjort det en gång. Det skulle även komma 2 st från den norska upplagan av Mamma Mia och sjunga och det lockade den del. Måste säga att allt prat om gud, jesus, fader, sonen och amen tråkade ut mig något enormt då det verkligen inte är något för mig men kören sjöng fint och en av dem från mamma mia sjöng och det var väldigt fint. Även den delen då Jan, prästen, pratade utan att nämna ovanstående ord var det bra. Framför allt gillade jag då han hänvisade till en text i bibeln som hade lästs upp och han frågade : Lever du för att synas, eller lever du för att bli sedd? Insåg att det där är två helt olika saker!

Efter mässan, som som tur var inte var så lång, så var det dags för kyrkkaffe och de hade dukat upp ett stort bord med smörgåsar, pålägg, bullar, mjuk kaka, paj med vaniljsås och saft, kaffe och te och medans vi mumsade på det, så sjöng de två från Mamma Mia lite olika sånger, både en och en och tillsamman och de sjöng otroligt fint! Vilka röster! Tjejen var från Sverige ( Falkenberg) och killen från Oslo, helt otroligt! De hade även med sig ett gäng som också var med i Mamma Mia och jag måste säga att i alla fall hälften av killarna såg ut att vara hopmosexuella, ganska så feminina! Nu är jag absolut inte emot homosexuella på någotvis det vet alla som känner mig. Men jag tyckte det var lite komiskt då det ju är en vanlig fördom att killar som är med i musikaler är homosexuella :)

Nu är det dags för sängen. Nattinatti!


Höstbilder

Här kommer lite bilder som jag har tagit under mina promenader den senaste veckorna. Hösten är verkligen en fin årstid med härliga färger om det är så här fint väder som det är nu! Jag var ute på en 2 tim och 25 minuter lång promenad idag och det var helt otroligt skönt! Solen skiner från en klarblåhimmel och jag hade på mig precis lagom mycket kläder så allting var perfekt :)










Frukost

Har precis ätit en riktigt frukost med smörgås med ägg och bacon, yoghurt med flingor samt apelsinjuice och te. Mums! Nu är det dags att planera dagen och tror att det kommer få ingå en långpromenad i det fina fina vädret :)

Hoppas ni får en bra lördag!

Idag

Idag skulle Petter till fysipterapeuten på sjukhuset så Dagfinn kom och hämtade honom vid 13.30 och det var min uppgift att se till att han hade sovit. ätit, fått på sig en ny blöja, rätt kläder och att väskan var packad. Allt gick som det skulle och när de hade åkt ägnade jag mig åt att först slappad och surfa runt på nätet och efter det cyklade jag 40 minuter på motionscykeln. Jobbigt men skönt! Sedan var det dags att laga mat och det var första gången sedan jag kom hit som jag lagade mat till familjen. Lagade Flygande Jacob som jag blev så sugen på när en tjej sa att hon hade lagat det härromdagen. Å så gott det var :) Och både Birthe och Dagfinn sa att det var gott så jag är nöjd och det bästa av allt är att det blev över så jag kan ha till lunch i morgon!

Egentligen hade jag planerat in lite spanskträning efter middagen men med 5 minuters varsel frågade de om jag kunde ta Petter i 1 timme då de skulle åka och fika hemma hos en klasskompis till Gustav. Planen var att bara en av dem skulle åka men det ändrades och snäll som jag är så sa jag ja. Som tack för detta fick jag en vinflaska så även det är jag nöjd med :) Petter var så trött att jag gav honom gröt, bytte till pyjamas, gav medicin och sedan lade jag honom och han gav inte ett ljud ifrån sig efter det så det var helt okej.
Saken är den att i Gustavs klass har de något som kallas för "vängrupper" och som innebär att klassen har delats in i gruper på 4-5 stycken. Dessa barnen ska träffas utanför skolan en gång i månaden, de turas om. Barnen följer med hem efter skolan, äter middag och leker där och vid 19 tiden kommer föräldrarna och fikar ihop. Allt detta för att barnen och även föräldrarna ska lära känna varandra nu när det har blivit en helt ny klass. Jag tycker att det är ett bra initiativ och funkar säkert väldigt bra och en bra anledning att umgås med de som man kanske inte umgås så mycket med annars. Dock tycker jag det kanske är lite mycket att begära att familjerna ska bjuda flera barn på middag och föräldrarna på fika, inte alla har råd till detta. Fast det kanske inte är ett särskilt stort problem i just detta området......Bor ju i ett ganska så fint område har jag förstått och man kan se många ungdomar som kör runt i fina bilar ( säkert pappas!) och seglarjackor m.m. Jag är glad att inte "min" familj är snobbig av sig!! :)

Fika på stan

Är precis hemkommen från fikan med de svenska praktikanterna. Det var trevligt att sitta och fika och prata och titta på folket som gick förbi. Dock tog det ett tag innan vi lyckades hitta ett fik som hade öppet efter kl 19.30 och som hade plats för alla oss 10. Till slut hamnade vi på ett fik på "By porten" som är köpcentrat på centralen. Jag förstår inte varför jag köpte en morotskaka för jag var egentligen inte alls sugen och den var alldeles för söt, men ändå åt jag upp den..usch...och så drack jag kakao till......snacka om att jag får anstränga mig i morgon för att bli av med de kalorierna!!

På tal om något helt annat. Idag har jag varit inne på Jannikes blogg minst 4 gånger. Hon ska nämligen föda en liten bebis vilken dag som helst, hon har redan gått över tiden! Jag är så nyfiken på hur det ska gå och vad det blir för något :)

Film med Elisabeth

Glömde nämna att jag och Elisabeth hade en mysig kväll med film och popcorn igår. Vi satt med varsitt täcke och myste :) Elisabeth skulle ha varit här klockan 18 ,men när hon satt på bussen ner till stan för att ta t-banen upp till mig så satt hon och läste och missade att gå av på rätt hållplats. Hon kom ända till ändhållplatsen:) Så det var bara för henne att åka med tillbaka och ta en senare t-bane så att hon var här till kl 19, hihiihih.....

Uppe i sadeln igen

Satt upp på cykeln igen idag och det var jobbigt men skönt! När jag var hemma och flyttade mina saker så hittade Magnus min "gelesadel", har ingen aning om vad det kallas men det är en sak som är fylld med gele och som man sätter på sadeln så det blir mjukare, och det gorde verkligen underverk med sadeln på min cykel. Kan inte säga att det är direkt bekvämt nu heller men mycket bättre! Tog det ganska så lugnt idag med tanke på hur längesedan det var sist, höll på i 40 minuter. Känns dock skönt att ha kommit igång igen. Har haft 2 dåååliga veckor och en mindre bra vecka nu, men nu jävlar är jag igång igen. Det blev förresten en 1 timmes promenad i rask takt med Petter och vagnen igår. Så hittills har jag rört på mig varje dag denna veckan och så ska det fortsätta.

Försöker vara ute och gå varje dag nu när det är så underbart höstväder, man vet ju aldrig hur länge det stannar och det blir regn och rusk igen. Ska hösten vara som nu så får det gärna vaar höst :) Dock kanske det kan vara något mindre kallt, känns lite tidigt för att det ska vaar så kallt. I morse klockan 8 hade vi minus 3,5 grader...brrr det var kallt att hämta tidningen!

Nu ska jag äta något snabbt och sedan ta upp Petter och planen är att vi ska ute och gå en sväng sedan så att vi får lite frisk luft. Sedan ska jag in till stan. Idag är det ingen praktikantträff men vi har bestämt att vi ska träffas ett gäng i alla fall och gå och fika. Ska bli mysigt!

Till dig som sitter inne, ute och njut av det fina vädret!! Men glöm inte att klä på dig ordentligt först!

Inkomst

Undra hur det är att inte räkna sin inkomst efter hur många 100 000 kr man tjänar varje år, utan efter hur många 1 000 000 kr man tjänar? Blir man lyckligare då? Oftast innbär väl det att man arbetar en hel del mer än 100% vilket går ut över familjen om man har en sådan. Är det värt att tjäna en massa pengar om man missar sina barns uppväxt och blir som en främling för dem? Jag vet i alla fall att så aldrig kommer bli fallet för mig och jag hoppas verkligen inte att det blir så för pappan till mina framtida barn! Fast jag har svårt att tänka mig att jag kommer ha en sådan pappa till mina barn, för en man som prioriterar arbete och pengar är nog ingen som jag skulle falla för. Helt fel prioriteringar, man måste nog ha samma prioriteringar för att man ska fungera tillsammans.

Och jag kommer definitivt inte anlita en barnflicka/aupair till mina framtida barn, jag vill själv ta hand om dem! Även om jag självklart kan förstå varför "min" familj har valt den lösningen men det är ju också en annorlunda situation. ( och nej, det är inte "min" familj som tjänar så mycket pengar).

Höstpromenad

Idag har jag Petter haft en lugn dag ( som vanligt i stortsett) och vi myste och läste på förmiddagen och efter att han hade sovit och ätit så gick vi ut på en härlig 1 timme och 45 minuters promenad i det fina höstvädret. Det var riktigt skönt, men vad mycket jobbigare det är att gå med en barnvagn. Bra att kunna förena nytta med nöje!! :)

Nu ropade Dagfinn att det är dags för middag så det är dags att sticka. Sedan blir det duschen och soffan :)

Spanska

Det blev några timmars spanska idag. Har varit sugen på att sätta igång med spanskan ett tag och det var kul att komma igång! Har fått låna en nybörjarkurs av snälla, snälla Tomas som fick en i julklapp ett år. Mlyssnar på en skiva och så så har man en bok med text och övningar. Jag hoppas att jag ska lära mig en del :) Jag ska hålla er uppdaterade om mina kunskaper hehehe....

Elisabeth skulle egentligen ha kommit hit och tittat på film men ringde förrut och sa at hon hade dubbelbokat denna kvällen och att hon hade lovat att vara med sin pojkvän istället så vi fick flytta filmkvällen till nu iveckan istället. Bortsett från spanskan så har jag inte gjort något idag. Innan jag lägger mig ska jag dock städa toaletten. Ska försöka komma tidigt i säng idag men det säger jag alltid och det funkar nästan aldrig. Dock gjorde det det igår då jag lade mig kl 22!! Dagfinn och Birthe hade gäster igår och jag åt inte med dem för jag hade ätit innan men jag lovade att jag skulle komma upp och äta kaka med dem senare. KLockan 22 hade de fortfarande inte sagt till om kakan och jag kunde inte hålla upp ögonen så jag gick och lade mig. Kort efter det hade de kommit ner och knackat på och ropat på mig men jag hörde absolut ingenting! Snacka om att jag måste ha sovit hårt! Det blev nästan 12 timmar i sträck och jag vaknade av mig själv. Är inte det det bästa sättet att vakna, av sig själv? Då slipper man att riskera att bli väckt när man sover som hårdast. Läste att det finns en mätare som man har på sig som en klocka och som på något sätt (fråga mig inte hur) kunde mäta hur man sov och så kunde den välja att sätta igång larmet då man sov som lättast. Man skulle tydligen ställa in klockan på en viss tidsperiod då man ville bli väckt, exempelvis någon gång efter 06.30 men senast 06.50 och då blev man väckt när man sov lätt under just den perioden. Ingen aning om det funkar men skulle vara coolt att prova faktiskt!

Nu blir det att hoppa in i duschen och sedan lite kvällsmat ( åt får/lammikål idag och det var ingen riktigt favorit) med te och soffan som gäller. Hoppas det går något bra på tv annars får det bli en film. Men det är så svårt att välja en film då det finns så många att välja mellan, precis som när jag står i en butik och ska välja en film och inte kan bestämma mig! Men det ska nog gå att lösa :)

Hoppas alla får en bra kväll :)

Dagens fråga:

Ska jag ta mig upp ur soffan, klä på mig och ta mig ner till Oslo och träffa tjejerna för en fika i kyrkocafeèt eller ska jag ta mig upp och sätta mig vid bordet och försöka lära mig lite spanska....?

Vinkväll med tjejerna

Har precis kommit hem från vinkvällen igår! Vi var några tjejer som samlades hemma hos Åsa då "hennes" familj var bortrest och vi hade en trevlig kväll med mycket skratt, gott att äta och en hel del vin :)
När katten är borta....

De bor verkligen fint även om det kanske var lite väl nära vägen, det skiljde bara ett bullerplank från en trafikerad väg, dock väldigt smidigt att ta sig dit på grund av närheten till vägen. Vi var 5 tjejer som sov över och hade en mysig frukost tillsammans. Sedan skulle Åsa åka in en sväng till kyrkan då hon hade lovat att hoppa in för kantorn som ringde tidigare på morgonen och sa att han var kvar i Sverige då han hade missat bussen och han skulle ha spelat på ett dop. Så medan hon åkte in så var vi kvar och satt och pratade om allt mellan himmel och jord, väldigt trevligt! Tiden gick och sedan blev det dags för en sen lunch vilken vi också åt tillsammans och sedan var det dags att åka hem. Det har verkligen varit många trevliga timmar, det är ett härligt gäng med tjejer!!!

Frukostens höjdpunkt var då kantorn, Gustav, ringde och sjöng in texten till en låt på Åsas mobilsvar då hon inte kunde den sedan innan. Jag undrar vart han satt och sjöng in den? Tänk om någon hade sett honom :) Undrar om inte han hade varit ute kvällen innan för han hade väldigt raspig röst........ vi hade i alla fall väldigt kul när vi lyssnade på det!

Nu ska jag tillbringa resten av dagen i soffan och kolla på film och funderar på att göra lite popcorn. Åt chips igår så jag borde verkligen låta bli....men..ja....vi får se :)


Heldag med jobb

Idag har det varit en lugn dag, även om jag fortfarande faktiskt jobbar. Dagfinn flög till Amsterdam idag och kommer hem i morogn och Birthe är uteoch äter middag med jobbet. Jag började 07.45 som vanligt i morse och slutar när Birthe kommer hem vid 22 tiden. Dagen har jag ägnat åt att få Petter att sova när jag ville. Vilket inte han ville och därmed vann han den ronden. Men efter lunchen lyckades jag få honom att somna. Det är konstigt det där, det verkar som om de har en radar av något slag., Varje gång som jag av någon anledning vill att han ska sova en viss tid så vill han det inte, men annars är det inga problem att somna. Idag var jag sååå trött och bara längtade till han hade somnat så att jag skulle kunna göra detsamma och när jag väl fick lagt mig i sängen var det så skönt! fick sovit en stund och sedan var jag laddad för den 2 timmars promenade som vi tog i samband med att jag skulle hämta Gustav på Virrevarr som är ett fritids som han går på en gång i veckan och där de är i simhallen och lär sig simma och allt som hör till det. Det är ganska smidigt för de kommer och hämtar upp barnen i skolan när den är slut och sedan får de lära sig simma.

Idag är det första gången som jag har lagt Petter för natten och än så länge har det gått bra men tror han brukar vakna några gånger under kvällen.Mne eftersom jag nu har nämnt att det har gått så bra så kommer det säkert skita sig senare.......  Midag och läxor gick bra med Gustav och nu ska jag fixa kvällsmat och sedan se om jag lyckas få även honom i säng.

Härliga onsdag!

Idag har det varit en härlig dag! Först var jag och Petter ute på en 2 timmars promenad tillsammans med Elina, en annan svensk paktikant, och  "hennes" Gabriel. Det var kallt men skönt ute och det var härligt att röra på sig! Petter tyckte det var väldigt kul och ville inte alls sova utan skulle titta på allting :) Efter promenaden var vi hemma och lekte och tog det lugnt. Sedan var det dags för filmkväll på Margaretakyrkan. Vi såg filmen Masjävlar och fikade och åt godis och popcorn. Väldigt mysigt! Hade sällskap med 4 tjejer till t-banen och vi var på ett otroligt fnissigt humör vilket ledde till en hel del gapskratt på perrongen och folk stod och tittade på oss. Gud så härligt det är med ett gott skratt!! :)  Elina och Åsa hittade 300 kr (!!) liggandes på perrongen, vi bestämde att de ska användas till att köpa vin till den vinkvällen som vi ska ha på fredagkväll. 300 kr är inte helt fel!

Nu har jag precis kommit hem och krypt upp i soffan och ska titta på Royal Pain innan det är dags för sängen.

"Hemma" igen

Har kommit tillbaka till Oslo efter en toppen trevlig helg i Borås! Det var mysigt att hinna umgås lite mer Veronica denna gången och som alltid är det trevligt att vara hemma hos Veronica och Tomas för man känner sig alltid så välkommen :) Det enda som inte var trevligt var att stackars lilla Draken ( deras "lilla" 40 kilos Rottweiler valp) hade gnagt sönder sin egna tramdyna så han hade så ont :( han haltade och var verkligen inte glad om man försökte att hindra honom från att slicka på såret. Det är inte kul när en 40 kilos hund morrar och visar tänderna! Men i övrigt är han sååå söt och verkar inte ha en aning om hur stor och tung han är!

Festen på lördag var trevlig och jag fick pratat med mysiga personer. När jag tittade på bilderna dagen efter så visade de att jag i stortsett satt på en och samma plats i soffan hela kvällen! Jag hade verkligen en toppenkväll!! Och tack vara att jag inte drack allt för mycket så mådde jag bra på söndagen då jag åkte med Veronica och Tomas hem till Tomas mamma och hennes man. Även Tomas bror och hans flickvän och deras 4 månaders son var där. Vi åt en god middag och sedan åkte vi hem en kort sväng innan det var dags att för mig att ta bussen till Göteborg. För att ta mig hem blev det först 1 timmes buss till Göteborg, sedan vänta där i 1 timme, sedan ca 3 ½ timmes buss till Oslo ( varmt och trångt var det!!). I Oslo fick jag sedan vänta 20 minuter på T-banan som sedan tar 20 minuter hem och på stationen hämtade snälla Dagfinn mig så jag slapp gå 15 minuter hem. Det tog ett tag att komma hem! När jag väl kom hem var jag så trött och längtade efter en natts god sömn men så blev det tyvärr inte. Har sovit fruktansvärt dåligt i natt! Har vaknat flera gånger och haft väldigt konstiga drömmar så det var tufft att komma upp i morse. Med tanke på hur trött jag var så såg jag fram emot att Petter skulle sova så att även jag kunde göra det en stund. Tyvärr hade inte Petter samma plan som mig och ville definitivt inte somna! Fick han inte till att somna förrän närmare 12.30 idag vilket är betydligt senare än vanligt. Men jag fick sovit en stund då så jag blev lite piggare.

Jag märker att Petter nog har fäst sig vid mig ganska så mycket för varje gång som jag har varit borta en helg så beter han sig annorlunda. Han följer efter mig och han ropar mycket på mig om han inte ser mig och vill hela tiden att jag ska vara med honom. Och jag tycker ju alltid att det är så skönt att se honom igen när jag har varit iväg! Det känns gott i hjärtat måste jag erkänna, att han har fäst sig vid mig, men så svårt det kommer bli att lämna honom sen!

Nu ska jag titta på "Jakten på kærligheten" och sedan ska jag försöka komma tidigt i säng!

Lugn dag med 3 barn

Då det är höstlov har Gustav fått besök av sin fetter Jörgen 11 år. Här skiljer de på kusin som är kvinnlig och fetter som är manlig. Han kom sent igår kväll och jag fick inte hälsat på honom då utan först nu i morse. Men det var absolut inga problem utan det är en söt kille som verkar väldigt väluppfostrad och gör precis som jag säger , sådana pojkar gillar jag :) (kan ju vara så att han inte vågar annat med tanke på att han inte känner mig, men men...) Jag har faktiskt inte ens blivit tillfrågad om det är okej för mig att ha ytterligare ett barn hemma, det slog mig idag. De har tydligen utgått från att det inte skulle vara några problem för mig, och det är det ju visserligen inte men de kunde ju i alla fall ha frågat mig innan! Det är faktiskt enklare när Jörgen är här för då sysselsätter de varandra och jag slipper göra det :)

Nu sitter pojkarna uppe och leker med lego och Petter sover och allt är lugnt och skönt så jag passade på att sätta en deg. En sådan där tarvadmanharhemmadeg så vi får se om det blir gott eller inte. Men jag brukar sällan misslyckas med en deg om jag får lov att skryta lite så det kommer nog bli gott :) Så fort man har satt en deg och den har börjat att jäsa så tycker jag att det börjar lukta så hemtrevligt och mysigt! Förstår om fastighetsmäklare bakar någonting i huset/lägenheten innan de visar den :) ( om de nu verkligen gör det i verkligheten och inte bara på film vill säga)

Det är så skönt att det är fredag! Har precis packat väskan, gäller att passa på när lilleman sover, och gjort mig färdig för att kunna sticka sen när Dagfinn eller Birthe kommer hem. Birthe sa att hon skulle försöka komma hem tidigare idag med tanke på att Jörgen är här men hon hade tydligen en hel del att göra på jobbet. Bland annat hade hon ett fall hon behövde göra iordning så att domaren kunde avgöra om mannen i fråga skulle sitta i häktet över helgen eller inte, och om han inte ska det så är det ju ganska shysst ( hur stavar man det?) om hon fixar det innan helgen! Men jag behöver inte åka förrän vid 17 tiden så det ska nog gå bra.

Ser fram emot att komma ner till Borås i helgen och träffa Veronica och Tomas igen! Denna gången hoppas jag vi hinner umgås lite mer än sist jag var där!


Veronica

Ett stort grattis till Veronica som fyller 25 år idag! Ser fram emot att komma ner i helgen och se till att hon blir ordentligt firad :)


Besiktning

Idag går mina tankar till min systerdotter Fia och hennes kille Anders då det är dags för besiktningen av deras nybyggda hus. Jag håller båda tummarna för att allting ska gå bra!! Ser verkligen fram emot att komma ner lite längre fram och se hur de har det :)

Och du Fia, jag ska fundera på det där med soffan..

Grillning

Då var det dags för årets sista grillning igår kväll. Jag kvar helt klar över att det skulle bli ganska så kallt och jag tyckte att jag hade tagit på mig tillräckligt med kläder men när vi kom fram till Sognsvann där vi skulle grilla var det mycket kallare där än här hemma och jag frös! Men när jag väl fick satt mig vid elden så blev det skönt :) Vi satt på en liten udde och hade skogen bakom oss och utsikt över en liten sjö och en öppen eld framför oss, det var otroligt mysigt när mörkret sänkte sig över oss. Vi grillade korv på pinne och har ingen aning när jag senast gjorde det! Korven åt vi med bröd och räksallad och till det drack jag varmchoklad, mums så gott! Hur mysigt som helst, varför gör man inte det oftare?  Det var ett glatt gäng som hade hängt med och det blev en massa skratt och en och annan rolig kommentar om diverse saker. Favoriten måste ha varit Åsas: "Det är en så skönt pirrande känsla i pinnen när det bubblar i korven"! (el liknande) Vi satt vid ett väldigt populärt joggingområde och det var en massa som sprang förbi oss under kvällen och jag är säker på att de var avundsjuka på oss där vi satt i värmen av elden, grillade korv och hade det kul medan de slet i kylan och mörkret!

Vi var några tjejer som hade sällskap hem på t-banan och när vi satte oss ner insåg vi hur vi mycket rök vi luktade! Röklukt fastnar verkligen i allting som man har på sig, till och med min BH luktade rök när jag kom hem. Hoppade in i duschen det första jag gjorde när jag kom hem och fick slänga alla kläderna i tvätten det första jag gjorde i morse. Var verkligen trött när jag kom hem igår men ändå höll jag mig vaken för att titta på Royal Pain på norskt tv3 vilket innebär att jag är såååå trött idag! I samma veva som jag lade Petter för hans vila idag så skickade jag Gustav för att kolla om hans kompis var hemma och han har inte dykt upp igen så det var han tydligen. Så nu har jag 2 timmar med lugn och ro :) Och dessa ägnar jag åt detta, läsande av andras bloggar och min bok, väldigt skönt :)

Borde egentligen dammsuga men det är taskigt att göra det när Petter sover för han älskar verkligen när man dammsuger! Av någon konstig anledning.....

RSS 2.0