Det som inte får hända har hänt!

Petter är sjuk!!!!  Han har feber, ca 39 grader, och han kastade upp igår. Det hela började igår och då åkte de in till Ullevål som är deras sjukhus och läkaren där tog svininfluensa testet och vi får svar runt kl 18 idag. Dock, och detta är det bästa av allt, trodde inte läkaren att det var svininfluensa!! Men de måste ju testa i alla fall. Så nu går vi spända och väntar på svar. Dagfinn är hemm idag och så snart apoteket öppnar har de blivit tillsagda att åka dit och köpa Tamiflu som är medicin mot svininfluensan. Eller ja, det botar ju inte svininfluensan, men tar hand om symtomen och är tydligen väldigt effektivt. Om man har svininfluensan måste man börja på Tamiflu innan 48 timmar för att det ska kunna verka.

Dagfinn är hemma idag för att se hur Petter mår under dagen. Det absolut jävligaste av allting är att idag kl 14 har Petter tid för vaccinering mot svininfluensan! I fredags så blev det godkänt att vaccinera barn under 3 år och samma dag ringde deras sjuksköterska på hälsestationen här (vårdcentralen) och erbjöd en tid nu på måndag. Men eftersom Petter har feber så kan han inte få vaccinet även om det inte skulle vara svininfluensan som han har nu för man måste vara frisk innan. Och en annan sak är att om han börjar få Tamiflu idag, även om han inte har bekräftad svininfluensan kan han ta den för säkerhetsskull, så kan han inte heller vaccineras idag för då skulle medicinen göra att vaccinet inte gäller. Men vi ihåller alla tummar vi har för att det inte är svininfluensan utan bara vanlig förskylning/lättare variant av vanliga influensan ( man kan ju bli sjuk även om man vaccinerats men man bli mindre sjuk då) och att han blir bättre snart och att han kan bli vaccinerad senare i veckan!!!!

Dagfinn ska egentligen åka till USA i morgon med jobbet och vara där tills på lördag men får Petter bekräftad svininfluensa så kommer han ju självklart inte åka. Han ska åka tidigt i morgon bitti men får inte svar om svininfluensan inna kl 18 idag så det kommer nog bli lite stressigt för honom innan han vet hur han ska göra.

Snälla, håll tummarna för Petter!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0