Dripp, dropp, dripp, dropp....

Vi bor i ett gammalt hus och nu har all snö uppe på taket tydligen börjat smälta lite...så nu droppar det från taket i hallen.... Det började med ett ställe, som följdes av ett andra och nu tror jag det var fem olika ställen som det droppade från. Alla är spikhål... så är det att bo i gamla hus, de håller inte alltid helt tätt!

Är väldigt glad för att det inte är jag som måste ta itu med det i morgon..... överlåter det med glädje till pappa!


Laban och Labolina för vuxna?

Denna välkända bok hittade jag på ett bibliotek i Oslo. Kunde inte låta bli att ta ett kort, kolla in namnet på det norska förlaget......


Böcker

Häromdagen då jag var på Hemköp inne i Kungsbacka hittade jag dessa böcker som jag tycker verkar så bra allihopa! Då jag inte hade lust att köpa dem för à 60 kr så tog jag kort på framsidan så jag ska komma ihåg vilka det var. Kanske någon som råkar ha någon av dom hemma och skulle kunna tänka sig att låna ut? Jag läser snabbt så du får snabbt tillbaka dem..








Stickning

Har blivit såld på stickning för tillfället! Tycker det är jättemysigt att sitta och sticka och kanske titta på tv, prata eller mysa med en kopp te :) Kan inte direkt skryta med att jag är direkt duktig men det går framåt och förutom den halskragen jag gjorde som första projekt har jag nu gjort 2 st mössor. Kanske inte de finaste jag sett men jag är riktigt stolt över mig själv ändå!




Min tand e lös, den e jättelös, och när jag tappat den blir jag en gammal....gubbe?

Min pappa har råkat göra sönder sin tandbrygga så hela den måste bytas. Bryggan är på de 4 (tror jag) främsta tänderna i överkäken. Igår var han hos tandläkaren och plockade loss den trasiga bryggan men den tillfälliga som han ska ha tills den nya är färdig är inte färdig ännu så just nu går han utan...... Jag skrattade gott när han flinade upp sig och han såg ut som en gammal, gammal gubbe utan tänder, en sådan där man kan se på bild ibland :) Som tur är får han nog den tillfälliga på måndag, jag tror det är lite kämpigt att äta ordentligt just nu..

Den lilla notan ser ut att hamna på en sådär 22 000 kr...... Så för fan, var rädd om era tänder, det blir dyrt annars!!!

 
 

Se hela bilden


Tema logik

En liten pojke gick i skolkorridoren och pratade för sig själv: "logik, vad är logiken?" En lärare kommer fram och frågar vad det är han går och pratar om. Pojken svarar: "jag var inne i klassrummet och råkade släppa mig, då blev läraren arg och tvingade mig att gå ut. Jag är här ute och alla andra sitter inne i lukten, vad är logiken?"

Ja det kan man fråga sig.... :)

Ljusa hårstrån?

För 1½ år sedan så bestämde jag mig för att jag skulle ljusa upp mitt hår som jag hade haft i en mörkt brun nyans i ganska så många år. Håret blev mycket ljusare än jag hade haft det på sisådär 20 år sedan. Jag hade svårt att vänja mig vid att vara så ljus även om jag trivdes. Håret var betydligt ljusare då än vad det är nu då jag har fått tillbaka mer av min egen hårfärg. 1 ½ år är ganska så länge och man borde ha vant sig. Eller hur? 
Men trots det så undrar jag fortfarande med jämna mellanrum vem fasen det är som har legat i min säng eller använt min borste och lämnat en massa ljusa hår?  Eller vem som använt min bil och lämnat hår på sätet!
Suck säger jag bara ....... 


Jag lever men har tappat lusten...

Har verkligen inte haft någon som helst lust att blogga även om det ju är hur lätt som helst egentligen.... Men här kommer en sammanfattning om mitt liv den sista tiden:

Snö: här (liksom i resten av landet) är det snö liggandes, och med snö menar jag en massa snö! Det är helt underbart och jag gillar verkligen snön. Känns som om jag bor i mina termobyxor och vinterjacka men det gör inget, de är så sköna så! Dock anser jag att det inte behöver komma någon mer snö nu! Det ligger ju redan hur mycket som helst och om pappa behöver ploga vår väg igen vet han inte riktigt vart han ska göra av snön, det ligger redan en hel del längs vägen. Jag märker även att barnen på dagis får svårare och svårare att leka i snön när det blir så mycket. En stor besvikelse med snön som ligger nu är att det var väldigt längesedan som det kom kramsnö, det är otroligt mycket roligare med kramsnö så man kan bygga grottor och snögubbar och allt annat som fantasin räcker till till. Tänk så mycket kul man kunde haft med kramsnö när det finns så mycket snö...dock mindre kul med de alla snöbollskrigen jag misstänker hade uppstått mellan barnen...

Jobb: jobben som vikarie flyter på. Det är ett litet antal olika förskolor jag åker runt på nu och det är skönt att kunna komma in lite mer på några få, istället för att åka runt till flera olika. Alla säger sig vara så nöjda med mig och det är skönt att höra! En förskola är till och med så nöjd med mig att de vill ha mig som resursperson 2 dagar i veckan nästan hela terminen, plus som vanlig vikarie, så det kommer bli en hel del på det stället. Det ser jag fram emot!Skönt att veta att man ialla fall har jobb 2 dagar/vecka, då är det bara 3 dagar kvar och det tror jag inte ska bli några större problem att fylla upp. Dock söker jag en del andra jobb och får jag inget annat så ska jag söka sommarjobb för att få lite heltid i sommar.

Familjen: Det funkar fortfarande att bo hemma, beror nog på att jag är borta en hel del på dagarna samt kvällar och helger :) Börjar känna att rummet jag har är mitt rum även om jag inte är färdig med dess utseende ännu, det kommer.  Det är mer psykiskt påfrestande att bo hemma och på nära håll se hur dålig mamma är men jag antar att man vänjer sig!
 Sitter just nu och väntar på att min bror och Joanna ska komma vägen förbi här och ta en fika efter att de har varit i Veddige. Sådan tycker jag känns riktigt bra, det här spontana som inte kunde bli när jag bodde borta!
Måste också se till att få träffat Fia mer, tycker vi träffas alldeles för sällan. Får jobba på den biten när den familjen har blivit bra från alla sina sjukdommar som de har lyckats dra på sig den sista tiden...

Vänner: Jag njuter fortfarande av att ha så mycket närmare till alla vänner här ner!! Att slippa åka från Oslo eller Borås känns toppen! Har hunnit hitta på en del roliga saker. Även här är allting mycket mer spontant! Däremot är det ett STORT minus att ha långt till Veronica i Borås! Känns inte alls bra! Dock ska jag träffa henne nästa helg och det ser jag verkligen fram emot!! Samma gäller Jossan i Allingsås, men vi ska försöka träffas i Göteborg i alla fall, då hon jobbar där.

Oslo: Jag trivdes bra med själv Oslo och kan känna att jag saknar staden! Men ännu mer saknar jag tjejerna i Margaretmaffian!!!! Men jag har hört något om en träff i mars så det är något att se fram emot :) Och vissa dagar saknar jag Petter otroligt mycket. Min underbara lilla Petter! Petter som nu har fått bli en stor kille och börja hemma hos en dagmamma då den nya praktikanten hoppade av några dagar innan hon skulle börja. Dagmamman har bara 2 eller 3 andra barn så smittorisken är mindre än i en förskola och barnen är i samma ålder som Petter och det är ju bra, han hade haft svårt att hänga med i tempot som blir med större barn. Tydligen trivs han väldigt bra att få leka med andra barn( förstår jag myclet väl!!) och han går en massa nu. Hade varit mysigt att åka upp och hälsa på dem snart!!

Bio: jag går väldigt sällan (allt för sällan) på bio men just denna veckan har jag varit där två gånger. I tisdags gick jag och Henrik J på Luftslottet som sprängdes och den var bra!! Innan bion åt vi thaimat på Siam i Kungsbacka och det var lika gott som vanligt! Kul att se Henrik igen, var nog någon gång i våras sist..... I går såg jag AVATAR med Ellinor och innnan dess var vi hemma och fikade hos Angelika och Michael. Filmen var en upplevelse! Alla har ju sagt hur bra den är och jag håller med! Den var fräckt gjort och handlingen var bra. Många scener var ju otroliga på grund av 3D:n men jag måste tyvärr säga att jag fick huvudvärk och blev sjösjuk!! Jag blev ganska så illamående och Ellinor sa samma sak. vet inte om vi satt för nära eller vad det var eller om man bara är ovan vid 3D som ju är ganska så speciellt. Och jag gillade inte det att man inte själv kunde välja vad man ville fokusera blicken på, då det ofta var ganska så suddigt runt omkring det de ansåg att man skulle titta på...

Oj nu blev inlägget gansks så långt....som vanligt när man väntar så länge med att skriva. Jag ska försöka skriva lite mer ofta ett tag nu och se om jag kommer in i det igen, annars kommer jag ta en paus. Känns inte som om jag har så väldigt mycket intressanta saker att skriva om just nu...

RSS 2.0