Lördag

Tog en lugn och skön morgon där jag låg kvar i sängen och läste en bok och och sedan en sen frukost. Har precis läst ut boken "Kampen for et mirakel", då den var på norska så har jag säkert missat en hel del vad gäller det vetenskapliga men det var väldigt intressant ändå! Den är skriven av en man som heter Mahlon Johnson och som arbetade som (ingen aning om han fortfarande gör det) som obducent och då han obducerade en man som dött av aids råkade han slinta och skära sig i fingret. Precis då hade han den döde mannens blod över hela händerna och det som inte får ske skedde och han blev smittad! I boken får man följa hans kamp på HIV och genom alla behandlingarna. Som läkare har han tillgång till mer information och tekniker än en vanlig dödlig ( om man nu får använda det utrycket i detta sammanhanget!!)och han hittar en läkare som är beredd på att låta honom testa olika nya mediciner, även sådan som inte var helt godkända ute på markanden då. I vanliga fall verkar det dröja ganska länge inne man börjar bli dålig då man smittas, handlar om år, men Mahlon fick sin smitta av en man som hade dött av aids och som tydligen då hade en väldigt agressiv variant, så Mahlon började märka av sin HIV tidigt och närmade sig snabbt gränsen för att utveckla aids. Men genom att han blev försökskanin för sina egna behandlingsmetoder så lyckades han slå tillbaka hiv-viruset. Mahlon blev smittad 1993 och då boken skrevs 1997 fanns det inte ett enda spår av hiv-viruset i hans blod. Under denna tiden träffade han även en kvinna som hade haft hiv i runt 8 år, de blir kära och han får med henne på behandlingen och hon uppvisar klar förbättring även hon! Ingen vet om viruset har gömt sig någonstans i deras kroppar och om de kan dyka upp igen, men det gav stort hopp till aidsforskningen då det skedde. Boken är gripande och väldigt intressant! Jag har försökt att googla på hans namn för att se hur han har det nu, men hittade ingen information. Frågan är om han fortfarande lever eller om hans hiv utvecklades till aids och han dog. Får försöka leta lite mer.

Nu ska jag hoppa in duschen då jag efter 70 minuter på träningscykeln luktar ganska så illa!! Ikväll blir det fest och det ska bli kul men tydligen ska vi inte vara där förrän vid 21.30, tycker jag e alldeles för sent för en fest men men det blir säkert bra!

Kommentarer
Postat av: maria

hoppas att du får kul ikväll. det är liiite sent ja med så sena fester men man lever bara en gång. ;) vad duktig du är med din träning. kram

2009-09-05 @ 21:35:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0